SALUT

Xavier Conill, nou director adjunt de l'Hospital de Cerdanya

El doctor, amb experiència en la gestió l'administració sanitària, completa la cúpula de l'equipament transfronterer
Doctor Xavier Conill Hospital de Cerdanya
photo_camera Xavier Conill ha estat nomenat director general adjunt de l' Hospital de Cerdanya/HdC

El doctor Xavier Conill ha estat nomenat director general adjunt de l'Hospital de Cerdanya, completant-ne així la cúpula de l'equipament transfronterer que encapçala, per primera vegada, un facultatiu francès: Vincent Rouvet. Conill coneix el projecte del centre sanitari ja des d'abans de la seva obertura. Així, va participar en la confecció del pla de viabilitat, el concurs d'idees del projecte arquitectònic i el pla funcional del 2005. El doctor aporta la seva experiència en el camp de la gestió, tant en hospitals com des de l'administració, tenint en compte que, al Servei Català de la Salut, ha estat tècnic de la Unitat d'Atenció Hospitalària, subdirector de l'Àrea Sanitària, cap del Gabinet de Direcció i cap de la Secretaria tècnica.

De la seva primera etapa en el projecte del transfronterer, Conill en destaca la seva participació en la preparació del conveni i estatuts que, ja sota la forma jurídica de dret europeu AECT, van determinar l'actual estructura societària de l'hospital, el primer d'aquestes característiques a Europa. Ara, en el moment de prendre possessió de la seva nova responsabilitat, s'ha mostrat "il·lusionat" per retornar al projecte.

A més, ha afirmat que fa front a aquesta tasca des d'un esperit de servei "Servei a la població de la Cerdanya, davant del repte de construir un model diferent de col·laboració més enllà de les fronteres, servei als professionals de l'hospital i servei a un projecte que esta destinat a ser l'exemple de l'Europa dels ciutadans”. El doctor també ha treballat, dins l'àmbit de les empreses del sector salut, a la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica, la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, l'Institut de Diagnòstic per la Imatge i les empreses de serveis Nexus i Nexux Aegerus.