CINEMA

El VOC-Festival Òmnium de Curtmetratges arriba a Puigcerdà

Els curtmetratges seleccionats es podran veure a la Sala Pilar Prim de la Biblioteca Comtat de Cerdanya, el dimarts 20 (sessió 1) i el dijous 22 (sessió 2) a les 19
Biblioteca Comtat de Cerdanya FS
photo_camera Els curtmetratges de la Mostra VOC es podran veure a la Sala Pilar Prim de la Biblioteca Comtat de Cerdanya / Feliu Sirvent

La 8a edició de la Mostra VOC - Festival Òmnium de Curtmetratges 2024, que organitza Òmnium Cultural, ha arribat a Puigcerdà. Els curtmetratges finalistes de l’edició d’enguany es podran veure a la Sala Pilar Prim.

L’entrada és gratuïta es pot aconseguir entrant a la pàgina web del VOC► (www.omnium.cat/ca/projectes/voc/).

Enguany, la mostra està repartida en dues sessions amb curtmetratges diferents en cadascuna. La programació també es pot veure a la web del VOC►.

Cerdanya es podrà gaudir de la mostra els següents dies:

  • Sessió 1Dimarts 20 de febrer, a les 19 h

  • Sessió 2Dijous 22 de febrer, a les 19 h

La mostra, que durarà un mes, comptarà amb 140 sessions, a 90 sales de més de 80 localitats dels Països Catalans. A més, per primer cop, els curtmetratges seleccionats en aquesta edició es podran veure a la plataforma 3Cat, i com en les edicions anteriors, també estaran disponibles a la plataforma digital Filmin. “Volem generar i consolidar espais per la presència de la llengua a l’audiovisual, al mateix temps que construïm noves oportunitats per la creació en català”, assegura el president d’Òmnium, Xavier Antich.

VOC XXSS 1080X1080

La mostra VOC també es podrà veure a nombroses ciutats internacionals co Luxemburg, Montreal, Quito, Brussel·les, Caracas, Edimburg, Ciutat de Mèxic, Madrid, Tolosa, París, Praga, Londres, Nova York, Bogotá i Paranà.

Enguany, el jurat del VOC, que serà l’encarregat d'atorgar un premi pel millor curt documental i un pel millor curt de ficció, valorats els dos en 3.000€, està integrat per Nathalie Modigliani, co fundadora i co directora de MODIband; Neus Ballús, directora de cinema, guionista i muntadora; Anna Giralt Gris, cineasta i investigadora; Macià Florit, realitzador i productor audiovisual a Elsabeth; i, Pol Roig, cineasta i programador. Com cada any, el públic podrà votar els diferents curtmetratges seleccionats i els guanyadors de ficció i documental s’enduran 1.000€, respectivament. Finalment, aquesta edició gaudirà del Premi Jurat Jove, fruït de la col·laboració amb el Manlleu Film Festival, que premiarà el guanyador amb 3.000 € en lloguer de material de rodatge, fruit de la col·laboració amb Napalm Rentals.