04.12.2022 |
Viure als Pirineus

MUSEUS

Les visites al Museu de Llívia, aquest estiu, recuperen les millors xifres del 2019

L'equipament cultural llivienc ha organitzat una trentena d'activitats en aquest període estiuenc, entre els mesos de juny i agost.
Museu de Llívia
Una activitat duta a terme aquest estiu al Museu de Llívia /llivia.org
Les visites al Museu de Llívia, aquest estiu, recuperen les millors xifres del 2019

Les visites al Museu de Llívia, aquest estiu, han recuperat les millors xifres del 2019. Durant aquest període, del 24 de juny fins al 31 d'agost, les instal·lacions museístiques han atret 5.433 visitants, més unes 500 persones que s'han inscrit a les activitats programades pels responsables de l'equipament, unes xifres molt superiors a les del 2020, i molt similars a les del 2019. Només a l'agost, 3.600 persones han visitat el centre cultural.

Els responsables del Museu de Llívia han ofert una trentena d'activitats entre visites guiades al Museu i al patrimoni històric i cultural de la vila, conferències, joc de pistes, exposicions i debats, entre altres. El director del Museu, Gerard Cunill, ha explicat que s'ha organitzat un programa d'activitats divers i pensat per a tots els públics. Com a novetats, Cunill destaca que enguany s'ha dissenyat una visita guiada que ha permès conèixer la col·lecció del museu des d'una altra perspectiva, centrada en l'evolució històrica de la vinya, la producció i el consum de vi a la comarca. Aquesta visita s'ha fet conjuntament amb el celler local Llivins.

L'altra novetat destacada del Museu, aquest any, ha estat el fet que la totalitat de les conferències i xerrades s'han emès en línia la qual cosa ha permès que uns 50 d'usuaris en directe, i altres 400 en diferit, han tingut accés al contingut dels actes.
Del total de les activitats dutes a terme, s'han fet 18 visites guiades aquest estiu amb una mitjana de 7-8 usuaris per visita. El joc de pistes familiar que ofereix el Museu ha estat sol·licitat per un centenar de famílies.

Cal recordar que l’exposició “Memòries de pedres, els gravats rupestres de la Cerdanya i Llívia”, és oberta fins al 2 de gener de 2022, mostra que també ha estat un atractiu més a les visites que ha tingut aquests mesos el museu llivienc.

Les visites al Museu de Llívia, aquest estiu, recuperen les millors xifres del 2019
Comentarios