UNIVERSITAT D'ESTIU

La Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà lliura el premi a la millor estudiant de la Cerdanya

Anna Esteve Gallifa rep la beca de 1.700 euros per iniciar el doble grau en Enginyeria Física i Enginyeria de Dades, després de completar el Batxillerat amb una nota final de 9,69
Lliurament Premi AUCer-Vila de Puigcerdà 2022
photo_camera Lliurament Premi AUCer-Vila de Puigcerdà 2022

La Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà ha recuperat amb èxit el seu funcionament a ple rendiment. Després d’una passada edició de dimensions reduïdes per les restriccions, l’esdeveniment ha viscut un dels seus anys més emotius, marcat per les retrobades i la bona resposta d’alumnes, professors, voluntaris, patrocinadors, espònsors i col·laboradors. El programa d’activitats s’ha completat aquest divendres amb la 20a Jornada de la Professió Mèdica de Catalunya i la cloenda a càrrec del filòsof i catedràtic Francesc Torralba

El millor emblema d’aquesta recuperació ha estat el sopar de la Universitat d’Estiu, aquest dijous a la nit a l’Hotel del Prado, en què s’ha lliurat el Premi AUCer-Vila de Puigcerdà al millor expedient de Batxillerat d’aquest curs 2021-2022 a la Cerdanya. Enguany el guardó l’ha rebut Anna Esteve Gallifa, estudiant de l’Institut Pere Borrell de Puigcerdà, que ha completat aquesta etapa amb una nota final de 9,69.

 El premi consisteix en una beca de 1.700 euros, concedida per l’Ajuntament de Puigcerdà i l’AUCer, per a l’inici dels seus estudis universitaris. L’Anna cursarà el doble grau en Enginyeria Física i Enginyeria de Dades a la Universitat Politècnica de Catalunya. A més a més, aquests dies també ha guanyat el 23è Premi de Treballs de Recerca que concedeix la UPC, per un estudi amb segell local ja que planteja la implantació del reg intel·ligent a la Cerdanya. La jove cerdana ha agraït aquesta distinció i l’ha volgut compartit amb la seva família, professors i amistats, pel suport que li han donat per assolir aquest repte.

El president de l’Associació Universitària de Cerdanya, Francesc Armengol, ha manifestat que el millor d’enguany ha estat sens dubte “la il·lusió d’haver tornat” i ha agraït la complicitat de l’Ajuntament de Puigcerdà i la Universitat Ramon Llull per seguir liderant el projecte, juntament amb l’equip de 40 persones que fa possible l’organització. Armengol també ha agraït el suport d’alumnes i professorat i ha celebrat que enguany es compleixen 20 anys de col·laboració amb el Col·legi de Metges de Barcelona, mitjançant la Jornada de la Professió Mèdica de Catalunya.

Reconeixement als professionals mèdics i sanitaris

L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, valora el fet que enguany “ha estat una edició normal i clàssica, dos valors que no cotitzen gaire a la nostra societat”, i també “que ens haguem pogut tornar a trobar i a socialitzar”. Piñeira ha fet un agraïment especial al president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, per la seva aposta per seguir portant la jornada professional a Puigcerdà, i ha reivindicat que “la professió mèdica ja hauria d’haver estat reconeguda molt abans i ara el repte com a societat és retornar-los allò que ens han donat, també mitjançant aquests espais de debat i reflexió”. El batlle puigcerdanès també ha agraït el paper de tothom qui ha ajudat a reprendre els cursos a ple rendiment després de dos anys gairebé en punt mort. 

De la seva part, la secretària general de la Universitat Ramon Llull i directora dels cursos d’estiu, Anna Berga, destaca que l’esdeveniment de Puigcerdà segueix sent possible gràcies a “tres eixos: el compromís institucional de l’Ajuntament amb la cultura i amb la setmana universitària, el voluntariat mitjançant l’AUCer i tota la molta feina que fan al llarg de tot l’any, i una universitat que té com a lema ‘Ser i saber’ i que vol transferir el coneixement i portar-lo a tot el territori”.