PARTITS POLÍTICS

ERC de l'Alt Pirineu ha celebrat el seu congrés regional al Museu Cerdà de Puigcerdà

L’acte ha comptat amb la cloenda de Laura Vilagrà, consellera de Presidència, qui s’ha compromès a consolidar el desplegament territorial

ERC Congrés Puigcerdà
photo_camera ERC de l'Alt Pirineu ha celebrat el seu congrés regional al Museu Cerdà / ERC

Puigcerdà ha acollit la celebració del Congrés regional anual dels militants de l’Alt Pirineu i Aran, que s’han donat cita a l’auditori del Museu Cerdà. El portaveu del grup municipal de Puigcerdà, Joan Manel Serra, ha donat la benvinguda a tots els assistents i el secretari Organització d’ERC Alt Pirineu, Àngel Llobell ha presentat el congrés que enguany porta per lema “Sempre Pirineu”, reivindicant el territori i el compromís per un projecte comú.

A continuació, el President de la Regional, Josep Castells, ha realitzat un balanç de les activitats realitzades en el darrer any i ha recordat la Declaració d’Oliana del darrer congrés, “demanen que els departaments de la Generalitat incorporin en el seu organigrama els serveis territorials a l’Alt Pirineu i Aran i, que la seva implantació es faci efectiva el més aviat possible”.

Els assistents també han aprovat l’estat econòmic de la federació, presentat per Eva Fiter i han escoltat a la secretària general, Marian Lamolla sobre les properes eleccions municipals 2023 qui ha encoratjat a treballar de valent ja que just avui queden 316 dies per les municipals. Ha destacat que s’ha de “transformar des de la política local. Volem ser municipis republicans”

Durant el Congrés també han intervingut, Manel Vila, assessor al departament de Presidència, qui ha parlat sobre Jocs Olímpics i Pirineu i, Núria Fontanet, coordinadora Territorial del DACC a l’Alt Pirineu i Aran, qui ha explicat la seva tasca i activitat del seu càrrec.

ERC Alt Pirineu congrés Puigcerdà
Un moment del congrés d'ERC de Alt Pirineu a Puigcerdà / ERC

La jornada ha acabat amb un reconeixement a les persones de l’Alt Pirineu i Aran, que fa 25 anys que militen al partit amb l’entrega d’un pin de plata dissenyat per l’ocasió.

Durant la cloenda, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha remarcat que Esquerra Republicana és un partit “essencialment municipalista que dona un pes importantíssim al territori” i que des del Govern “és el sentit que nosaltres plantegem”. En aquest sentit, Vilagrà ha recordat que, “segurament s’ha parlat més de Pirineu darrerament que en els últims anys per la possibilitat d’acollir uns JJOO”.

Segons la consellera Vilagrà, és un projecte que ha generat “molt debat públic, però nosaltres l’hem intentat defensar des d’una perspectiva territorial, de participació ciutadana i de sostenibilitat”. Vilagrà també ha repassat l’estat del desplegament territorial, uns serveis imprescindibles pel Pirineu. En aquest sentit, ha recordat que, ara fa un any, es va comprometre a estudiar aquest possible desplegament: “Ho vaig fer. Ho vam aprovar. Ara toca rematar la feina”, ha dit recordant que “els compromisos els complim”.

La consellera Vilagrà ha conclòs el seu discurs ressaltant els valors d’Esquerra Republicana i animant els municipis per a les eleccions municipals de l’any vinent. En aquest sentit, ha remarcat que “si som més forts que avui, el maig del 2023 les polítiques estaran més dirigides al conjunt de la ciutadania del que ho estan avui”.