MEDI AMBIENT

Llívia participarà, per quart any consecutiu, a l’European Clean Up Day

Els voluntaris i les voluntàries que vulguin participar-hi faran neteges a les ribes del Ribera d’Er i el Segre, a tocar d’Estavar.
netejariera03
photo_camera Llívia també va participar l'any passat a la jornada European Clean Up Day / llivia.org

Llívia participarà, aquest pròxim dissabte 30 de juliol, i per quart any consecutiu, a la jornada European Clean Up Day. Aquesta és una acció comuna a tot Europa "per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.", segons s’explica a la pàgina web de l'Agència de Residus de Catalunya de la Generalitat.

A Llívia, aquesta activitat se centrarà en la neteja de les ribes dels rius Ribera d'Er i un tram del riu Segre, a tocar d’Estavar. El dissabte 30 de juliol, els voluntaris i voluntàries que vulguin participar en aquesta acció, hauran de ser a les 9.45 hores al parc del pont de Gorguja (pista de tenis). D'allí, sortiran plegats per iniciar l'activitat. L'activitat és oberta a tothom que vulgui participar-hi i per tal de fer-ho només cal que facin les inscripcions telefonant al número de l'oficina d'informació municipal de Llívia: 972 89 63 13. L’activitat està organitzada per les entitats Cerdanya en Acció pel clima i Per una Catalunya neta.

netejariera01
Llívia també va participar l'any passat a la jornada European Clean Up Day / llivia.org

L'any 2021 es van registrar 1.070 accions a tot Catalunya —gairebé van ser 300 municipis els que van acollir aquesta iniciativa—, amb més de 131.000 participants i es van recollir gairebé 68 tones de residus recollits. A aquesta activitat s’hi van adherir i participar 250 entitats de Catalunya.

A la Cerdanya, el 2021, hi hagué a Isòvol, Ger, Bellver de Cerdanya, Fontanals de Cerdanya i Llívia, entre altres. Enguany es calcula que a la comarca hi haurà entre 12-15 accions en el marc de la jornada European Clean Up Day.

Els organitzadors han recomanat als voluntaris i a les voluntàries que vulguin participar que és important que portin botes d'aigua.

comentaris