30.06.2022 |
Viure als Pirineus

PUIGCERDÀ

Trinxat multitudinari

Un miler de comensals van omplir de gom a gom el pavelló poliesportiu de Puigcerdà per assistir a la 22a Festa del Trinxat organitzada per l’Ajuntament de Puigcerdà i el Patronat Municipal de Turisme, que va tenir lloc el passat dissabte 25 de febrer i que ha estat una de les edicions més concorregudes. Entre els assistents també hi havia diverses cares conegudes i representants del món polític, econòmic, cultural i social.

Festa-Trinxat-2017-Autoritats
La Festa del Trinxat va aplegar més de 1.000 persones.
Trinxat multitudinari

El menú d’enguany va consistir en embotits de Cerdanya i formatges de la comarca i del Pirineu, ou ecològic cuit a baixa temperatura amb sopa de ceba, trinxat de Cerdanya amb rosta, jarret confitat amb llit de pera de Puigcerdà i pastís de xocolata amb cremós de taronja. El sopar fou elaborat per diversos restaurants i hotels de Puigcerdà i de la comarca i per l’associació Cuina Pirinenca de Cerdanya.

El grup jove de Dansat Cerdanya va actuar durant la vetllada i la nit va acabar amb un ball amenitzat pel conjunt Stressband. Com que aquest any la Festa del Trinxat coincidia amb Carnestoltes, es va demanar a tots els assistents que portessin màscares de Carnaval. Els qui van voler podien fer-se fotos disfressats i amb màscares, en un espai preparat per l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Puigcerdà. També es va obsequiar tots els comensals amb un lot de productes de proximitat, entre ells un trinxat precuinat.

La Festa del Trinxat és un dels esdeveniments més importants de la temporada d’hivern a Puigcerdà i s’ha convertit en el millor aparador dels productes de quilòmetre zero i de la gastronomia cerdana, que combina receptes tradicionals i modernitat.

Trinxat multitudinari
Comentarios