17.05.2022 |
Viure als Pirineus

DURANT LA MATEIXA INVESTIGACIÓ ELS MOSSOS TAMBÉ HAN DETINGUT LA PERSONA QUE COMPRAVA EL MATERIAL SOSTRET

Detingut un home per tretze robatoris amb força en establiments de Puigcerdà

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra van detenir el passat dimecres, a Puigcerdà (Cerdanya), un home, de 20 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Puigcerdà, com a presumpte autor de 13 delictes de robatori amb força. El mateix dia també van detenir un home de 43 anys, de nacionalitat camerunesa i veí de Puigcerdà, com a presumpte receptador del material sostret als robatoris.

puigcerda
Vistes de Puigcerdà
Detingut un home per tretze robatoris amb força en establiments de Puigcerdà

Les detencions són el resultat d'una investigació iniciada a finals del passat mes de desembre, quan els Mossos van tenir coneixement que en varis establiments comercials i locals del nucli urbà de Puigcerdà, s'havien produït un seguit de robatoris amb força.

Tots els robatoris van ser perpetrats amb el mateix modus operandi. L’autor dels fets es dirigia a primera hora de la matinada a l’establiment que havia escollit i, després de forçar amb una clau anglesa el bombi de la porta amb la metodologia coneguda com a bec de lloro, entrava de forma poc sorollosa i ràpida. Un cop a l'interior s'emportava diners en efectiu, aparells informàtics i en alguns casos menjar. Posteriorment fugia a peu.

Des de que van començar a succeir els robatoris els Mossos i la Policia Local de Puigcerdà van iniciar un dispositiu de prevenció conjunt. També van emprendre una campanya conjunta de visites a comerços per transmetre consells de seguretat als comerciants i contribuir a disminuir la sensació d’inseguretat que els robatoris estaven generant.

La investigació va permetre identificar el presumpte autor dels robatoris, el qual vivia en una zona propera on es van perpetrar els delictes.

El passat dimecres de matinada, en el transcurs d'un dispositiu de vigilància, els mossos van interceptar el sospitós al carrer Ramon Cosp de Puigcerdà, quan acabava de violentar un local en el qual havia sostret un ordinador, una polidora i estris d'higiene personal. Tot el material es va trobar a l’interior de bosses que estaven amagades per carrer propers.

Posteriorment, el mateix dimecres a la tarda es va detenir al carrer Ramon Cosp el presumpte receptador del material sostret.

Fins la data, la investigació ha permès relacionar el presumpte lladre amb un total 13 robatoris amb força, nou en establiments comercials i quatre en locals diversos.

Els detinguts, que tenen nombrosos antecedents, passaran avui a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Puigcerdà.

Detingut un home per tretze robatoris amb força en establiments de Puigcerdà
Comentarios