07.12.2022 |
Viure als Pirineus

Teresa i Pere Miquel: “Hem d’incorporar la tecnologia a les vivendes i fer-les més sostenibles”

La Teresa i el Pere Miquel fa 25 anys que van fundar a Llívia la immobiliària Verquivall especialitzada en projectes tècnics, venda  i lloguer d’habitatges i rehabilitació i interiorisme. Són bons coneixedors del seu sector i parlem amb ells per conèixer de primera mà quin és l’estat del sector immobiliari a la Cerdanya i a tot el Pirineu.

DSCN3868
La Teresa i el Pere Miquel fa 25 anys que van fundar a Llívia la immobiliària Verquivall.
Teresa i Pere Miquel: “Hem d’incorporar la tecnologia a les vivendes i fer-les més sostenibles”

Quina és l’especialització de Verquivall? La nostra immobiliària és un negoci familiar i el que ens defineix és el tracte que tenim amb els nostres clients, un tracte proper i personalitzat. No ens hem limitat mai només a vendre, sempre hem fet un acompanyament del client i busquem la qualitat tant en el producte com en el servei que oferim. La nostra relació amb el client es basa en la confiança i això ens ha ajudat a superar totes les crisis.

A banda de la venta, també feu rehabilitacions... Sí, i aquest és un dels altres elements que ens distingeix. La nostra relació amb el client no s’acaba amb la venta sinó que l’assessorem en rehabilitacions interiors i decoració. Fem la gestió integral dels projectes i el client, que moltes vegades és de Barcelona, no s’ha de preocupar per res. Li entreguem les claus amb la feina acabada.

La Cerdanya és una gran marca turística. Com us afecta això? És evident que ens afecta de forma positiva. La situació privilegiada de la comarca i la proximitat amb Barcelona fa que siguem un destí preferent per a moltes famílies. I això dóna un dinamisme especial al sector immobiliari.

Com està, ara, el sector immobiliari de la comarca? L'obra nova encara avança lentament, en canvi hi ha molta demanda de lloguer i venda de segona mà, però amb unes característiques diferents de les que hi havia abans de la crisi. Tot i que els preus tornen a pujar, el gruix de la compra és bàsicament famílies i alguns inversors que les rehabiliten i les posen a lloguer. També comencen a tenir compradors que s´especialitzen en els apartaments turístics

FOTOS OFICINADSC03563

Com veieu el futur? En l'àmbit de la comarca seria molt important potenciar la via ferroviària amb trens moderns i molt més ràpids. Això donaria un impuls a tota l’economia de la Cerdanya, milloraria la qualitat de vida tant dels ceretans, com dels turistes i la gent que tenen segones residències a la Cerdanya. Millorar les comunicacions (també les comunicacions interiors entre pobles) és fonamental.

I en l'àmbit immobiliari, com serà el segle XXI? La transformació en el nostre sector ja ha començat i és imparable. Cal que ens replantegem les construccions del futur. Necessitem habitatges sostenibles i personalitzades i que incorporin la tecnologia per tal d’estalviar consums i optimitzar recursos.

I internet? Internet s’ha convertit en una eina imprescindible per ensenyar al món les nostres vivendes. Sens dubte, és la nostra gran finestra, el nostre aparador. Però després sempre serà necessari el tracte humà i l’assessorament personal que, al final, és el que diferencia unes empreses d’unes altres.

IMG_6145

Teresa i Pere Miquel: “Hem d’incorporar la tecnologia a les vivendes i fer-les més sostenibles”
Comentarios