Èric Charre: “Tenim una política de promocions molt ponent que beneficia especialment a les famílies”

Entrevistem al director de l'estació d'esquí de Porté Puymorens, Èric Charre, per tal de conèixer de primera mà el funcionament d'aquesta estació d'esquí pirinenca

IMG_0171
photo_camera Èric Charre, director de Porté-Puymorens

Vau poder obrir el dia 11 de novembre. La primera de França i dels Pirineus! Vam poder obrir per la quantitat de neu que va caure a primers de novembre. També, i molt important, pel treball previ fet aquest estiu, modificant els perfilats orogràfics de les pistes que ha permès que la neu quedés emmagatzemada en els punts que desitjàvem, per poder-la treballar posteriorment. El fet de poder obrir parcialment l’estació en una data tan poc freqüent i avançada a les previsions, va suposar una cadena de reaccions, informacions i comentaris positius que ens beneficia molt. 

Deu ser històric, no? Abans, s’havia obert mai tan d’hora? No tenim en el record l’obertura de l’estació un 11 de novembre. Però, val a dir, com la gent del lloc ens recorda, que les possibilitats reals de poder-ho fer hi eren ja que en anys anteriors, per aquestes dates, Porté-Puymorens presentava més gruixos de neu que no pas avui.

Què ho fa que hi hagi tanta neu a Porté-Puymorens? L’orientació de l’estació es cara nord. Això ens beneficia molt ja sigui des d’un punt de vista de precipitacions com també en el manteniment de la qualitat d’aquesta neu. No sé si Vostè s’hi ha fixat però la producció de neu a Porté-Puymorens només és possible des de la cota 1.600 metres fins a la 1.900 metres. La resta, que és des de 1.900 metres a 2.500 metres, és neu natural. Això és una realitat i un regal que ens dóna la natura, cada any.

Moltes novetats aquesta temporada? Una de les principals novetats és la millora en la producció de neu que ens ha de garantir el fet de poder connectar les cotes baixes i mitjanes de l’estació. Aquesta temporada, també, es posa en marxa una àrea d’aparcament d’autocaravanes que disposa de tots els serveis necessaris per a una bona estada (electricitat, aigua potable i buidat d’aigües grises i negres). I un altre dels serveis que posem en funcionament aquesta temporada és la possibilitat de llogar unes bicicletes elèctriques que tindrem a l’estació.

A nivell de promocions, continueu forts? Aquests últims anys hem tingut una política de promocions molt ponent que beneficia especialment a les famílies. Sap que costa per a una família de quatre membres (2 adults i 2 infants o adolescents), esquiar a Porté-Puymorens? Doncs, 100 euros. Una família de 3 membres? 75 euros. Per tenir, tenim fins i tot un forfet de temporada per a famílies monoparentals (cal presentar el llibre de família).

A mi m’agrada el pagament del viatge direcció nord del peatge del Túnel del Cadí... El túnel ha estat una eina dinamitzadora de tota aquesta zona. Però, val a dir, per a molta gent és un autèntic mur. Nosaltres vam pensar que una bona iniciativa fora pagar el cost d’aquest peatge tot pensant en aquells 4 adults que volen fer una escapada a la neu i que el túnel (que són 25 euros, anar i tornar) els frena en aquesta idea.

I el paquet de 4 estudiants a 100 euros? Quatre estudiants que compren a la vegada el seu forfet de dia pagaran 100 euros. Només cal presentar el carnet d’estudiant universitari. Per a universitaris tenim encara uns preus millors, entre setmana, que són forfets a 19 euros. Cal que consultin la pàgina web per saber quins dies en concret es pot comprar el forfet a 19 euros, ja que no pot coincidir en caps de setmana i tampoc no poden ser dins de períodes de vacances.

comentaris