05.10.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

Tallada la via que uneix Llívia amb Estavar, coincidint amb la Setmana Santa

La carretera internacional cap a Puigcerdà es manté oberta i l'objectiu és limitar el trànsit entre aquestes poblacions
Estavar Llivia bona
Operaris tallant el pas amb barreres de formigó/Ajuntament d'Estavar
Tallada la via que uneix Llívia amb Estavar, coincidint amb la Setmana Santa

Diversos operaris han tancat aquest dijous amb barreres de formigó la carretera RD33f que uneix Llívia amb Estavar al seu pas pel pont que divideix tots dos termes municipals i que és, a la vegada, el punt fronterer entre l'enclavament i l'àrea administrativament francesa.

La mesura ha estat consensuada pels alcaldes de la zona i s'ha dut a terme just a la vigília dels festius de la Setmana Santa amb l'objectiu d'evitar la mobilitat interna de vehicles per aquestes poblacions. D'aquesta manera, el trànsit s'ha desviat per Ro, on s'agafa la carretera internacional que va fins a Puigcerdà i on hi ha controls policials a les fronteres. De fet, aquesta via és l'única que es manté oberta, ja que tots els passos alternatius han quedat tallats.

L'alcalde de Llívia, Elies Nova, ha informat del tall de carretera a través de les xarxes socials:

"A partir d'avui tots els accessos a LLÍVIA seran TANCATS, excepte la Ctra. Nacional 154 des de Ro a Puigcerdà. On hi haurà controls policials , a França seran aturats tots els vehicles no francesos i sancionats i tornats a la frontera tots aquells que no disposin justificació.
Accesos tancats:
Ctra. Llívia Estavar, pont d' Estahuja.
Camí font del Sofre-Estavar
Camí Er-Gorguja
Camí Cereja-Angustrina
Camí Rodonell-Ur
Etc."

Pla general de diversos operaris acabant d'instal·lar les barreres de formigó a la carretera que va de Llívia a Estavar. Imatge de l'Ajuntament d'Estavar del 9 d'abril de 2020 (Vertical).

 

Tallada la via que uneix Llívia amb Estavar, coincidint amb la Setmana Santa
Comentarios