SOCIOSANITARI

Salut intervé la residència de gent gran de Bellver de Cerdanya

La Fundació Hospital de Puigcerdà s'encarregarà de la gestió del centre de Bellver de Cerdanya
Residència Sant Roc de Bellver de Cerdanya
photo_camera Accés principal de la residència de Bellver de Cerdanya /Jordi Pardinilla

El Departament de Salut ha informat, a través d'un comunicat de premsa, de la "intervenció del centre residencial Miniresidència Geriàtrica de Bellver de Cerdanya". La decisió s'ha produït, segons el comunicat, "per tal d’estabilitzar la situació al centre residencial". El Departament de Salut n’ha assignat provisionalment la direcció i la gestió, fins ara a mans de la  Fundació Pública de Serveis Sant Roc, a la Fundació Hospital de Puigcerdà. Les dotacions de personal que siguin necessàries al centre residencial les aportarà la nova gestora i el personal actual del centre en quedarà sota la seva direcció.

Aquesta intervenció té l’objectiu principal de realitzar un pla d’actuació que garanteixi la viabilitat tècnica de la residència en el seu conjunt tant en aspectes sanitaris, socials, organitzatius i de gestió de qualitat a curt i mig termini.

Salut ha adoptat la intervenció com a mesura, atès que els informes constaten que el centre es troba en una situació excepcional d’impossibilitat per complir amb l’Ordre SND/265/2020, de 19 de març, de mesures relatives a les residències de persones grans i centres sociosanitaris davant la situació de crisi ocasionada per la covid-19. El centre registra 11 casos positius entre els residents  ̶actualment a la residència hi viuen 29 persones̶,  i 5 treballadors afectats.