07.12.2022 |
Viure als Pirineus

SOCIOSANITARI

L'Ajuntament de Bellver lamenta el tracte i les informacions de Salut en la intervenció de la Residència Sant Roc

La Fundació Pública de Serveis Sant Roc i l'Ajuntament de Bellver defensen la bona gestió i asseguren que les informacions de Salut "no s'ajusten a la realitat i que les mesures són "desproporcionades i alarmistes"
Residència Sant Roc de Bellver de Cerdanya
Residència Sant Roc de Bellver de Cerdanya /Jordi Pardinilla
L'Ajuntament de Bellver lamenta el tracte i les informacions de Salut en la intervenció de la Residència Sant Roc

La Fundació Pública de Serveis Sant Roc i l'Ajuntament de Bellver de Cerdanya han emès, aquest dimecres, un comunicat explicant els fets que van portar al Departament de Salut a actuar en relació a la intervenció de la Residència Sant Roc. Aquest és el comunicat íntegre:

"Atès que ha estat publicada la resolució per la qual es declara la intervenció en el centre residencial Mini-residència geriàtrica de Bellver de Cerdanya, per fer front a la contingència produïda a causa de l’emergència sanitària provocada pel COVID-19, i es procedeix al nomenament d’empleats públics per dirigir i coordinar l’activitat assistencial, com a membres del Patronat i la direcció d’aquest centre manifestem el següent:

1r.- La Residència Sant Roc és una institució amb 35 anys d’existència que sempre ha donat un servei exemplar. Sobretot durant tot el temps de pandèmia en que no hem hagut de lamentar cap contagiat ni entre el personal ni entre els nostres estimats usuaris.

2n.- Ara fa 15 dies es va detectar un cas en una de les treballadores, que es va aïllar immediatament, i procedint a fer un únic cribratge entre tots els usuaris i treballadors, resultant positius de COVID-19 10 usuaris i 4 treballadors.

3r.- De forma immediata es va procedir a sectoritzar i aïllar la residencia adoptant totes les mesures que ens anaven indicant des de el Departament de Salut i aportant tots els mitjans necessaris per resoldre la situació.

4rt.- Cap dels usuaris ni dels treballadors ha manifestat cap símptoma durant tot aquest temps amb excepció de la codirectora responsable higiènic-sanitària que va sentir molèsties el passat divendres restant en confinament de forma preventiva i una usuària que va ser traslladada a l’Hospital de Cerdanya.

5è.- De comú acord amb la Fundació Hospital de Puigcerdà es va facilitar la supervisió d’una infermera que va ocupar el càrrec de responsable higiènic-sanitària des de dilluns al matí.

6è.- Dilluns es va efectuar per part del Departament de Salut inspecció absolutament satisfactòria quant a l’estat de les instal·lacions, la preparació dels treballadors, les mesures adoptades i el bon estat de la totalitat d’usuaris que segueixen sense presentar cap simptomatologia.

7é.- Al mateix temps, i de forma absolutament incomprensible, rebem la notícia de la intervenció del centre.

Per tant , considerem aquesta mesura absolutament desproporcionada i alarmista. L’únic efecte que ha produït es el desencís entre tota la nostra plantilla de magnífics treballadors en no reconèixer l’esforç dut a terme en reconduir una situació que, com diu l’informe emès pel Departament de Salut, és ara absolutament correcte. Manifestem també tot el nostre suport cap a aquestes treballadors exemplars i els animem a continuar la seva tasca.

Tanmateix és inexplicable la manca de sensibilitat dels responsables d’aquest Departament en publicar notícies o utilitzar un vocabulari que no s’escau amb la realitat, esfondrant la tasca feta per moltes persones durant els últims 35 anys en tenir una institució dedicada al benestar de la gent gran i que és el nostre orgull. Per tant, lamentem profundament el tracte rebut cap a una institució modèlica que, a dia d’avui, no ha hagut de lamentar cap situació desagradable en el decurs de la pandèmia".

L'Ajuntament de Bellver lamenta el tracte i les informacions de Salut en la intervenció de la Residència Sant Roc
Comentarios