ELECCIONS MUNICIPALS

Roser Bombardó serà la cap de llista d'ERC a Montellà i Martinet, substituint l'històric Josep Castells

Substituirà Josep Castells que renuncia a tornar a presentar-se després d'haver estat alcalde durant setze anys.
Roser Bombardó directora general 1
photo_camera Roser Bombardó serà la cap de llista d'ERC a l'Ajuntament de Montellà i Martinet / FS

Roser Bombardó i Bagaria serà la cap de llista d'ERC a l'Ajuntament de Montellà i Martinet a les properes eleccions municipals. Bombardó ocuparà el primer lloc d'una candidatura transversal vinculada a Acord Municipal, després de la renúncia de Josep Castells i Farràs a tornar a presentar-se.

Josep Castells va entrar a l'Ajuntament de Montellà i Martinet com a regidor el 1999 i n'ha estat alcalde des de l'any 2007, trencant així una hegemonia històrica de CiU, que havia encadenat set mandats consecutius des del 1987. Enguany, Josep Castells es jubila com a metge del municipi i també ho farà com alcalde.

Martinet_01
Josep Castells i Roser Bombardó amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn / Diputació de Lleida

Una candidatura transversal

Roser Bombardó ha explicat que la candidatura que encapçalarà serà "molt transversal i plural", configurada per persones independents a qui uneix la voluntat de fer feina pel municipi.

El perfil

Roser Bombardó i Bagaria (Montellà de Cadí, 1976) Ha ocupat la tinença d'alcaldia de l’Ajuntament de Montellà i Martinet des del 2007 fins a l’actualitat. Ha estat presidenta del Consell Comarcal de la Cerdanya (2019-2021), esdevenint la primera vegada que una dona ostentava la presidència de l’organisme comarcal. Dinamitzadora forestal i ambiental, va crear amb altres sòcies l’empresa ‘Socarrel’, dedicada a serveis de consultoria i execució de treballs forestals. Roser Bombardó ha estat presidenta de l’Associació de Productors i Elaboradors Ecològics de la Cerdanya (PROECO), i actualment és membre de l’Associació de Dones del Món Rural i representant de la FMC al Consell General de Muntanya. Des del 25 d'octubre del 2022 és la directora general de Polítiques de Muntanya i Litoral del govern de la Generalitat.