TRIBUNALS

El jutge de la Seu admet una querella contra la directora del CEIP Mare de Deu de Talló de Bellver de Cerdanya

La querella també és contra el marit d’una altra professora i apunta a la Generalitat coma part civil responsable
Jutjats la Seu
photo_camera Jutjats de la Seu d'Urgell / Feliu Sirvent

El jutjat d'Instrucció de la Seu d'Urgell ha admès a tràmit la querella d'una professora del CEIP 'Mare de Déu de Talló' de Bellver de Cerdanya per prevaricació administrativa, i contra el marit d'una altra professora companya de treball, per incitació al delicte de prevaricació i calumnies. La mestra defensa que va ser acusada falsament d'haver netejat la boca amb sabor a dos alumnes quan en realitat només havia fet servir la frase feta. Assegura que els querellats ho van fer servir per fer córrer la mentida i així poder-la fer fora. Diu que els fets han provocat que ara hagi d'estar de baixa per ansietat i depressió. Segons el despatx que la representa, Sammos Legal, la querella també apunta el Govern com a part civil responsable.

Segons el soci del bufet d'advocats Luis López, els fets van tenir lloc quan la querellant estava impartint classes d'anglès al col·legi i una de les alumnes es va queixar pel comentari d'un company. Segons afirmen que va quedar demostrar, la nena va explicar a la mestra que un company li havia dit que l'altre "li ficaria la polla pel cul".

Davant aquesta situació, la mestra va dir a l'alumne que no s'ho podia creure i que caldria "rentar-se la boca amb sabó", i li va exigir que demanés perdó en públic a la nena. Posteriorment, l'alumna també va acusar a l'altre alumen i la mestra va tornar a exclamar que ell també s'hauria de "rentar la boca amb sabó".

Això no obstant, segons els advocats, des de la direcció del centre es va qualificar com a molt greu l'expressió de la mestra i per això la van obligar a demanar perdó a les famílies dels nens perquè van considerar que havia portat a terme la pràctica. Les famílies reunides van entendre la gravetat del comentari dels seus fills i van acceptar com a normal el que va dir la mestra, segons la seva defensa. La mestra però, va ser expedientada per una falta lleu.