COMUNICACIÓ

Puigcerdà ret homenatge a Josep Maria Teignier, la veu de la Cerdanya

Durant l’acte d’homenatge, que estarà obert a tothom, es batejaran amb el nom de Josep Maria Teignier els estudis de Ràdio Puigcerdà.

Josep Maria Teignier
photo_camera Josep Maria Teignier/Emili Gimenez

Aquest dissabte a les 12 del migdia tindrà lloc un acte d’homenatge a Josep Maria Teignier als estudis de Ràdio Puigcerdà ubicats al Centre Cívic del Carrer Raval de les Monges. Durant l’acte d’homenatge, que estarà obert a tothom, es batejaran amb el nom de Josep Maria Teignier els estudis de Ràdio Puigcerdà. A banda de recordar la figura de qui va ser la veu de la Cerdanya durant molts anys i un dels principals impulsors de la creació de l’emissora municipal Ràdio Puigcerdà, els assistents podran conèixer les instal·lacions de l’emissora i assistir a la inauguració d'un nou estudi, annex al actual, on principalment es farà el control d’emissió del directe de la ràdio mentre que a l’estudi existent es farà la gravació i edició de programes.

Teignier

Josep Maria Teignier va ser el precursor, l’any 2005, de les primeres emissions de Ràdio Puigcerdà, la qual va néixer deu anys després, el novembre de 2015, de la mà de quatre professionals de la ràdio de la comarca: Àngel Gutiérrez, Xavier Cabanas, Rosa Duran i el mateix Josep Maria Teignier.

Ràdio Puigcerdà és una emissora municipal de proximitat que funciona amb voluntariat i que vol ser també una plataforma de formació de futurs professionals de la comunicació, més que no pas un mitjà de comunicació comercial. Tot i tractar-se d’una emissora musical al 80%, també incorpora a la seva programació programes de producció pròpia.

La trajectòria de Josep Maria Teignier en el món de la ràdio va començar quan tenia setze anys a Ràdio Puigcerdà. Quan aquesta emissora va deixar d’emetre es va traslladar a Olot, on va formar part de la plantilla de Ràdio Olot. L’any 1983 va decidir incorporar-se a la creació de Ràdio la Cerdanya SA, empresa que donaria pas a Ràdio Pirineus, emissora de la qual en fou fundador i director i amb la qual va estar vinculat fins a la seva jubilació.

Ara fa un any, el gener del 2018, Josep Maria Teignier va morir als 73 anys i Puigcerdà va perdre la seva veu més radiofònica. Josep Maria Teignier també va estar sempre vinculat a l’activitat associativa de la Cerdanya, formant part de diferents associacions i entitats i col·laborant activament en els diferents actes lúdics, culturals i esportius organitzats arreu de la vall.

comentaris