Puigcerdà reintrodueix al llac diferents aus de gran valor per tal de repoblar-lo

Una de les principals característiques de les noves espècies d’aus introduïdes aquests darrers dies és que s’adapten molt bé al clima de la nostra zona

20170406_121930
photo_camera Artur Degollada amb alumnes d'ESO de l'Institut Pere Borrell

El passat 6 d’abril, des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Puigcerdà , amb la col·laboració dels alumnes d’ESO de l’Institut Pere Borrell i l’ajuda del senyor Artur Degollada es van introduir a l’estany de Puigcerdà diferents parelles d’aus per tal de repoblar-lo. El senyor Artur Degollada va realitzar explicacions de les diferents espècies als alumnes i se’ls va deixar participar en l’alliberació de les aus dintre el llac.

20170406_134137

Les especies que s’han incorporat al nou hàbitat són: una parella d’Ànecs mandarins (Aix galericulata), dos parelles de Xarxet comú (Anas crecca), dos femelles d’Ànec cullerot (Anas clypeata)  i una parella d’Ànecs Cuallarg (Anas Acuta). Es pretén seguir amb la línia de l’any passat, quan també es va fer una acció similar i es van incorporar dos parelles de tirons de l’espècie xibec (Netta rufina) i una parella de morell de plomall (Aythya fuligula), per tal de dotar el parc Schierbeck amb diferents varietats d’aus.

Una de les principals característiques de les noves espècies d’aus introduïdes aquests darrers dies és que s’adapten molt bé al clima de la nostra zona i s’ha procurat escollir espècies vistoses, com per exemple, l’Ànec mandarí, dotat d’un plomatge extraordinàriament acolorit.

au

Per altra banda, aquest cap de setmana hem pogut gaudir de la visita d’una nova espècie d’au a l’estany de Puigcerdà, una Oca índia (Anser indicus). És una espècie asiàtica, que segurament haurà vingut d’algun parc o s’haurà escapat d’algun zoo.