30.06.2022 |
Viure als Pirineus

Puigcerdà comença les obres de remodelació de la plaça Barcelona

Les obres tindran un cost de 337.000 € que seran finançats amb una subvenció dels Plans de Foment Territorial del Turisme de la Generalitat de Catalunya i amb fons propis de l’Ajuntament

plaça barcelona
Una imatge de la plaça Barcelona de Puigcerdà. Foto: Ajuntament de Puigcerdà
Puigcerdà comença les obres de remodelació de la plaça Barcelona

A partir de mitjans de setembre, l’Ajuntament de Puigcerdà ha iniciat la remodelació de la plaça Barcelona. Les obres tindran un cost de 337.000 € que seran finançats amb una subvenció dels Plans de Foment Territorial del Turisme de la Generalitat de Catalunya i amb fons propis de l’Ajuntament. El seu termini d’execució és de 4 mesos, si bé està previst que la pavimentació de tota la plaça amb aglomerat asfàltic estigui enllestida abans de les vacances de Nadal.

plaça

La plaça Barcelona és una de les places més importants de Puigcerdà, un nus de carrers i la porta d’entrada al centre històric i comercial de la Vila.

Aquest projecte contempla la remodelació íntegra de la plaça. Així, es reordenarà i optimitzarà l’espai destinat a vianants i l’espai destinat al trànsit rodat, es refarà tot el paviment de la plaça amb aglomerat asfàltic, es remodelaran les voreres i se’n faran de noves en aquells trams en què no n’hi ha, s’eliminaran les barreres arquitectòniques, es soterraran les línies i s’instal·larà nova il·luminació.

El fanal central de la plaça s’ha ubicat a la cruïlla entre l’avinguda del Segre i el passeig Josep Pla. En el seu lloc es construirà una nova rotonda amb plantes arbustives, zona verda i una font ornamental. També està prevista la instal·lació de nou mobiliari urbà (papereres, bancs, etc.) i la plantació d’arbrat al voltant de tota la plaça. Així mateix, s’habilitarà un espai d’aparcament en el tram entre la plaça Barcelona i la rambla Josep Maria Martí. Finalment, la parada de bus s’ubicarà al començament del carrer Pons i Gasch.

Aquesta actuació enllaçarà amb les obres que prèviament s’han realitzat al carrer Cadí i a la rambla Josep Maria Martí.

Puigcerdà comença les obres de remodelació de la plaça Barcelona
Comentarios