26.10.2021 |
Viure als Pirineus

FESTA I GASTRONOMIA

Puigcerdà celebra la 25a Festa del Trinxat

Aquesta tradició ha esdevingut la gran festa d'hivern de la vila de Puigcerdà i de tota la Cerdanya
25 aniversari Festa del Trinxat
Taula d'autoritats a la 25aFesta del Trinxat de Puigcerdà
Puigcerdà celebra la 25a Festa del Trinxat

La Festa del Trinxat ha celebrat aquest dissabte el seu 25è aniversari i ho ha fet amb el tradicional sopar de gala on el plat estrella, el trinxat amb rosta, ha estat acompanyat d’un menú que recorda els plats i productes que al llarg d’aquests 25 anys més han agradat als comensals. El sopar ha congregat un miler de persones i hi han assistit un bon nombre d'autoritats, entre les quals l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, el Bisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan Enric Vives; la consellera de Justícia, Ester Capella; el conseller d'Interior, Miquel Buch; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i alcaldes cerdans d'una banda i altra de la frontera.

Festa Trinxat bis

Un any més, aquesta cita gastronòmica ha posat en valor els productes de la terra. En aquest sentit, els productes de Km0 han estat ben presents no només amb la col d’hivern al capdavant (col tocada pel fred),íntegrament de producció ecològica, sinó també amb les trumfes (que és com s’anomenen les patates a la Cerdanya i a tot l'Alt Pirineu), els formatges, els embotits, les peres, el tiró, etc.

El sopar ha començat a les 21h amb una degustació d’embotits i formatges del Pirineu. A continuació ha arribat la “xatonada 2020”, seguida d’un caneló de tiró amb peres elaborat pel col·lectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya. La vetllada ha continuat amb el plat estrella de la festa, trinxat amb rosta cuinat pels restaurants col·laboradors, i un llom de bacallà amb cremós d’espinacs, camagrocs i fruits secs. Les postres han consistit amb un pastís elaborat per diferents pastisseries de Puigcerdà i Cerdanya, i cada taula ha tingut el seu per bufar les espelmes i celebrar aquest 25è aniversari.

Al llarg dels sopar hi ha hagut diferents espectacles d’entreteniment, com un photocall o el sorteig de diferents regals i sopars als restaurants col·laboradors del certamen. Igualment, cada comensal ha rebut d’obsequi diferents productes de proximitat, entre ells làctics i un trinxat precuinat. La vetllada s'ha clos amb una ball a càrrec de l’Orquestra Stress Band. 

Trinxat tris

Puigcerdà celebra la 25a Festa del Trinxat
Comentarios