28.05.2022 |
Viure als Pirineus

Puigcerdà, capital pirinenca del cavall

Aquest cap de setmana, dies 10 i 11 de novembre, se celebra la Fira de Puigcerdà; i el dia 17 de novembre es fa el Concurs Nacional 2018 del Cavall Pirinenc Català. Dos esdeveniments diferents que consoliden aquesta població cerdana com la capital pirinenca del cavall

15000159_873390719465127_8684827039119320952_o (2)
Els cavalls són els protagonistes de la fira i del concurs nacional que, aquest novembre, es fan a Puigcerdà.
Puigcerdà, capital pirinenca del cavall

El mes de novembre és el mes del Cavall Pirinenc Català, i Puigcerdà és la gran capital d'aquesta raça de cavalls que es crien, sobretot, a la Cerdanya, als dos Pallars, a la Ribagorça, a l'Alt Urgell i al Ripollès. L'objectiu principal de la cria d'aquests animals és l'aprofitament de la carn de poltre per al seu consum i darrerament també es fan altres usos com ara la recuperació de l’animal per a tasques agrícoles o la producció lletera.

Es tracta d’animals molt adaptats al medi i que, a més de la seva tasca productiva, també aporten grans beneficis en el medi natural, com seria el de sostenibilitat de les pastures i neteja dels espais naturals, al ésser animals que rarament es tanquen en estabulacions, tot i els climes extrems que suporten.

La Fira de Puigcerdà és un esdeveniment consolidat i que atrau cada any milers de persones d'arreu i, d'altra banda, el Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català va néixer l'any 2008 de la necessitat de donar a conèixer aquesta raça autòctona. En aquest sentit, l'onzena edició del Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català es farà a la capital de la Cerdanya el dia 17 de novembre de 2018, a les instal·lacions de l’Hípica Cerdanya (situada en la Ctra. N-152, s/n). El concurs es farà entre les 9.30 i les 14 hores i el centenar de cavalls que hi participaran estaran repartits en les següents categories: sobranyes, sobranys, terçones, terçons, euga amb pollí i sementals. 

Puigcerdà, capital pirinenca del cavall
Comentarios