Puigcerdà, Berga i la Seu d'Urgell impulsen el Conservatori de Música dels Pirineus

Després de 2 anys de feina, els alcaldes dels ajuntaments de Berga, Puigcerdà i la Seu d'Urgell han anunciat l'impuls del Conservatori de Música dels Pirineus creat de forma conjunta i amb el suport de la Generalitat de Catalunya. L'entitat es posarà en marxa el curs vinent, curs 2015-2016, i cada ciutat tindrà la seva seu.

Alumnat diferents centres
photo_camera El conservatori serà un punt d'encontre cultural.

Aquest projecte neix d’experiències prèvies de col·laboració en l’àmbit musical (com el Festival de Música Antiga dels Pirineus) i sobretot en base a les tres escoles de música de les capitals del Berguedà, la Cerdanya i l’Alt Urgell, que sumen més de 1.000 alumnes i una de les ràtios més altes d’alumnes de música per habitant.

Aquest és un projecte de suma (ajuntaments, escoles de música i Generalitat); un projecte innovador (amb classes a distància, ús de les noves tecnologies, flexibilitat d’horaris i coordinació entre diferents centres); i sobretot, un projecte territorial, que permetrà cursar el grau professional de música a casa nostra i generarà un impacte positiu a nivell cultural i educatiu.

El conservatori aplegarà una oferta potent i de qualitat: 6 cursos amb 30 places per curs i 23 especialitats amb la majoria d’instruments clàssics, tradicionals i de cobla. 

Tot això permetrà obtenir una titulació oficial al final de l’itinerari educatiu, compaginar millor els ensenyaments de règim general amb la música, reduir l’abandonament dels alumnes i donar oportunitats a la gent del territori que es vol dedicar professionalment a la música.

Les tres notes del logotip del nou conservatori –que representen les tres ciutats– són l’inici d’una nova partitura que comença a sonar i que es sintetitza en tres elements: col·laboració, territori i cultura.