30.06.2022 |
Viure als Pirineus

Baqué: "A Cerdanya calia fer una política que ens allunyés de l'especulació territorial"

Bartomeu Baqué va accedir fa 8 anys a l'alcaldia de Bolvir amb un argument sòlid: "La política local no pot estar fonamentada en l'especulació territorial. Necessitem polítiques socials, culturals i empresarials diferents". Amb aquesta filosofia encarava l'alcaldia en el que serien uns anys difícils per a l'economia del país i ara, després de dues legislatures, en fa balanç i exposa una sèrie de reflexions interessants.

P1370543
Bartomeu, al peu del Castellot.
Baqué: "A Cerdanya calia fer una política que ens allunyés de l'especulació territorial"

L'alcalde de Bolvir ha assegurat per als lectors de VIURE ALS PIRINEUS que durant els darrers anys els ajuntaments no han pogut fer tot el que voldrien encara que es mostra satisfet amb el conjunt d'activitats dutes a terme al seu municipi. "Teníem 3 eixos i crec que els hem dut a terma amb rigor i seriositat: vam prometre vivenda social i l'hem feta, vam dir que tindríem una escola nova i ja funciona i, en tercer lloc, volíem un museu per a les excavacions del Castellot i això ja és una realitat amb l'Espai Ceretània", diu Baqué.

Fem l'entrevista a l'Espai Ceretània i l'alcalde no pot evitar d'interrompre la conversa per parlar amb un grup de visitants del museu i per explicar-los alguns dels secrets del noi espai. Les darreres setmanes se n'ha fet un tip de fer visites guiades, d'explicar les troballes que hiha exposades al museu, de recórrer les excavacions. Hi creu. Només així, amb molta fe i moltes hores de feina, es podia tirar endavant un projecte com el de l'Espai Ceretània en un poble petit com Bolvir. "Ara el tenim, toca dinamitzar-lo i aconseguir que sigui un punt de referència cultural per a la Cerdanya. Necessitem alternatives i complements al turisme. Amb la bombolla immobiliària ja vam veure que passa quan es depén únicament d'un sector. No podem caure ara en el mateix error amb el turisme. La cultura s'ha de cuidar i potenciar. I els pobles s'han de cuidar per evitar que la gent marxin. Aquest país necessita un treball des de la base que només es pot fer des dels muncipis, i els pobles de muntanya hi tenen molt a dir", assegura un alcalde que té ganes de fer coses i de seguir treballant pel seu poble.

Baqué: "A Cerdanya calia fer una política que ens allunyés de l'especulació territorial"
Comentarios