07.12.2021 |
Viure als Pirineus

FESTES D'ESTIU

Puigcerdà acomiada la Vella de l'Estany fins l'any que ve

La festa finalitza amb el comiat i descens de la Vella de l'Estany a les profunditats de les aigües fins a l'any vinent.
Vella Estany 2
Imatge de la vella de l'Estany/Puigcerdà som tots
Puigcerdà acomiada la Vella de l'Estany fins l'any que ve

La Festa de l'Estany marca la fi de la temporada estival a Puigcerdà. Ha esdevingut una de les activitats més esperades pels vilatans i pels estiuejants que visiten la comarca. El tret de sortida comença la nit del dissabte amb l'aparició de la Vella de l'Estany i el seu recorregut pels carrers de la vila fins al l'Ajuntament on es dóna la benvinguda a tothom.

CONCERT DE TARDA FESTA DE L'ESTANY 2

De bon matí es realitza la tradicional trobada d'autoritats al poble de la Guingueta d'Ix, com a acte de germanor entre els pobles de la Cerdanya, amb el corresponent cant de l'himne cerdà.

Castell de focs festa de l'estany

Tot seguit comença la cavalcada de carrosses, engalanades amb diferents motius i que fan referència de forma còmica i crítica alhora, dels esdeveniments més rellevants de l'actualitat, tant locals com nacionals, acompanyada sempre per la Vella de l'Estany.

La vella de l'Estany 2

La cavalcada es torna a repetir al vespre, previ a l'inici del castell de focs d'artifici, finalitzant amb el comiat i descens de la Vella de l'Estany a les profunditats de les aigües fins a l'any vinent.

Puigcerdà acomiada la Vella de l'Estany fins l'any que ve
Comentarios