FESTES DE NADAL

Prullans es desborda de visitants per veure el tradicional Pessebre Vivent i la Fira del Pessebre

Enguany se celebra la 25a edició de la Fira del Pessebre i la 17a edició del Pessebre Vivent, l’únic que es fa a la Cerdanya.
Pessebre vivent Prullans 2
photo_camera Prullans celebra la 17a edició del Pessebre Vivent, l’únic que es fa a la Cerdanya / @TurismeCerdanya

Un any més, Prullans enceta les festes de Nadal amb la celebració del seu tradicional Pessebre Vivent i la Fira del Pessebre, un esdeveniment que enguany arriba a la 17a edició, organitzat per l’Associació Cultural i Cívica de Prullans.

Com en les anteriors ocasions, el Pessebre Vivent de Prullans, l'únic que se celebra a la Cerdanya, té lloc al nucli antic, als carrers que envolten l'església de Sant Esteve, i fa servir pallers, eres i cases particulars. Des del 2005 aquest pessebre vivent ha anat incorporant diferents escenes: l'Anunciació, els pastorets al voltant del foc, el Naixement, Herodes, el caganer, els tres Reis d'Orient, la Sagrada Familia...i moltes més.

Representat per més d'un centenars de veïns de totes les edats, els darrers anys l'ha visitat més de quatre mil persones, en un municipi que no arriba als 270 habitants durant tot l'any. En la primera jornada del Pessebre, que ha tingut lloc aquest divendres, Prullans s'ha vist desbordat per l'afluència de 1.200 visitants, en un municipi que no arriba als 270 habitants durant tot l'any. Avui dissabte, el Pessebre Vivent celebrarà, de 18 a 20h, la segona i última sessió de la temporada.

Pessebre vivent Prullans

25ena Fira del Pessebre i d'Artesans de Prullans

En les mateixes dates, el 7, 8 i 9 de desembre, també té lloc a Prullans la 25ena Fira del Pessebre i d'Artesans de Prullans, amb diversos punts d'exposició i venda, a on es poden trobar tot tipus de productes típics de l'època nadalenca. Des d'alimentació, amb embotits, formatges i melmelades, fins a parades amb articles de decoració, figures per al pessebre de casa o joies fetes a mà.

Una tradició molt arrelada

Els inicis del Pessebre Vivent de Prullans semblen remuntar-se a finals del segle passat, quan la família Puig, de reconeguda tradició pessebrista, cercava, el 1996, un poble a la Cerdanya que servís de marc a un possible nou pessebre vivent. Va ser descobrir el municipi de Prullans i fer arrelar una tradició que perdura fins avui dia.  

Els inicis pròpiament dits van ser amb la Fira del Pessebre. Més endavant, al 2004, començava el Pessebre Vivent i al 2007 neixia l’Associació Cultural i Cívica de Prullans, amb el principal objectiu de portar a terme el Pessebre Vivent i organitzar alguna activitat cultural col·laborant amb l’àrea de Cultura del Consistori, durant tot l’any.   L’entitat de seguida es va adherir a la “Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya”.