RECERCA

El científic Audald Lloret parla a Puigcerdà sobre la importància de la variació genètica en les races bovines

L’Audald Lloret Villas és doctorat en ciències per la Universitat ETZ de Zürich sobre Genòmica Animal i especialista en genòmica, epigenètica i bioinformàtica.
Audald-Lloret
photo_camera Audald Lloret ha parlat a Puigcerdà sobre la importància de la variació genètica en les races bovines / Gael Piguillem

Aquest dissabte, 9 de desembre, ha tingut lloc a la Sala “Pila Prim” de la Biblioteca “Comtat de Cerdanya” de Puigcerdà, la conferència: “La importància de la variació genètica en les races bovines”, a càrrec de l’Audald Lloret Villas. L'acte ha estat organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya.

A la conferència, es va fer una introducció per explicar breument què són el gens i la genòmica, per passar a explicar la variació genètica en les races bovines, o sigui, de vaques i bous. En com els canvis genètics afecten els fenotips, és a dir, les característiques morfològiques dels animals, com l’alçada, els trets reproductius, les emissions de gasos hivernacle, la seva resistència a meteorologies adverses o el color de la pell o del cap.

Audald-Lloret
Audald Lloret ha parlat a Puigcerdà sobre la importància de la variació genètica en les races bovines / Gael Piguillem

Lloret va analitzar aquests canvis en l’àmbit dels gens i de les reseqüenciacions genòmiques i també va dir que és important disposar de una seqüència genètica de referència a fi de poder detectar possibles variacions o mutacions genètiques en altres mostres analitzades. "Això s’ha fet ja amb el genoma humà i està en procés de fer-se amb altres mamífers, com és el cas de la vaca", va afirmar. Finalment, va remarcar la importància que els científics facin divulgació de la feina feta, perquè és una manera de retornar els diners que reben, sovint, dels fons públics per investigar.

L’Audald Lloret és doctorat en ciències per la Universitat ETZ de Zürich sobre Genòmica Animal i especialista en genòmica, epigenètica i bioinformàtica.