PUBLICACIONS

Presenten a Puigcerdà el tercer volum la revista cerdana de recerca ERA

Aquest tercer número de la revista està dedicat a la memòria d'Oriol Mercadal, arqueòleg i director del Museu Cerdà, traspassat el 15 de desembre del 2017
Presentació ERA a Puigcerdà
photo_camera Foto de família a la presentació del tercer número d'ERA a Puigcerdà/Emili Gimenez

Aquest divendres 15 de novembre, a la sala Sebastià Bosom de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya, ha tingut lloc la presentació del tercer número d'ERA, revista cerdana de recerca. L'acte ha comptat amb la participació de l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, el president del Grup de Recerca de Cedanya, Enric Quílez i la directora de l'Arxiu Comarcal de Cerdanya, Erola Simon Lleixà.

La publicació és editada conjuntament pel Grup de Recerca de Cerdanya, l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya i el segell pirinenc Edicions Salòria. En aquesta ocasió, ERA recull les comunicacions i ponències presentades a les III Jornades d’Estudis Comarcals – Memorial Oriol Mercadal que van tenir lloc els dies 17 i 18 de novembre de 2019 al Museu Cerdà de Puigcerdà.

ERA presentació 2

(Foto: Albert Piñeira, Enric Quílez i Erola Simon Lleixà/ Emili Gimenez)

Aquest tercer número de la revista és molt singular perquè està dedicat a la memòria d'Oriol Mercadal i Fernández, arqueòleg i director del Museu Cerdà, traspassat el 15 de desembre del 2017. L’homenatge que molts investigadors van voler fer a la seva figura és el motiu pel qual l’ERA 3 té més de 400 pàgines i duplica el nombre d’articles publicats en els números anteriors amb un total de 30 articles.

Com és habitual les temàtiques comprenen tots els àmbits del coneixement que són objecte de recerca a la nostra comarca. Hi predomina l’arqueologia i la història, però també s’hi inclouen interessants aportacions sobre el nostre patrimoni documental i arquitectònic. Tanquen el llibre els articles dedicats a l’estudi del patrimoni natural.

La revista ERA es reivindica com el punt de trobada entre els investigadors de tots els àmbits, tant professionals com amateurs, que poden aportar coneixement sobre la Cerdanya i totes aquelles persones que tenen ganes de saber més coses del territori en què viuen o que visiten habitualment. Tant el Grup de Recerca de Cerdanya com l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya treballem intensament i amb molta satisfacció al comprovar que efectivament existeix un gruix important d’investigadors que fan recerca sobre la Cerdanya i un públic interessat pels coneixements nous que aquests generen.