Cultura

Montse Jorba presenta a Puigcerdà un llibre sobre les majestats de la Cerdanya

Ara que l'art està d'actualitat, la historiadora Montse Jorba presenta a Puigcerdà un estudi que dóna a conèixer les imatges de Crist crucificat d'època romànica originàries de la Cerdanya que ha publicat amb Edicions Salòria i que es titula Les majestats de la Cerdanya. La presentació d'aquest volum, el segon de la col·lecció Pirineu Art (el primer va ser el llibre de l'Alfred Pérez-Bastardas titulat Els frontals d'altar romànics de la Cerdanya), es farà aquest divendres 15 de desembre a es 19:30 hores a l'Arxiu Comarcal de la Cerdanya i comptarà amb la presència, a més de l'autora, de l'historiador Oliver Vergés i de l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira.

Tarjetó copia
photo_camera El targetó de la presentació.

El llibre ha comptat amb el suport de la Diputació de Girona i forma part d'una col·lecció que té per objectiu donar a conèixer el patrimoni pirinenc. En el cas concret d'aquest treball, l'estudi d'aquestes majestats demostra la importància que va tenir el comtat de Cerdanya i el bisbat d'Urgell en la producció i culte d'aquestes imatges al llarg dels segles XII i XIII.

Tal com assegura Montse Jorba, la millor manera de protegir el patrimoni és coneixent-lo i estimant-lo i en aquest sentit la presentació pública que es farà a l'Arxiu Comarcal de la Cerdanya també es vol que sigui un debat sobre el nostre patrimoni, el coneixement que en tenim, la conservació i les perspectives de futur.