Piñeira critica la concessionària del Túnel del Cadí per les retencions a la C-16 arran de la nevada

L'alcalde de Puigcerdà considera que era perfectament previsible l'afluència de cotxes i que es pot exigir que la via estigui en condicions.

Albert Piñeira
photo_camera Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà.

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha criticat la concessionària del Túnel del Cadí per les retencions que es van produir a la C-16 arran de la nevada de divendres. En declaracions a Catalunya Ràdio Piñeira ha assegurat que es pot exigir a una via de peatge com el túnel, que és un dels més cars de Catalunya, que tingui la carretera en condicions, i ha recordat que en un divendres era perfectament previsible que hi hauria molta gent que vindria a la Cerdanya. A la tarda el Servei català del Trànsit va demanar evitar viatges innecessaris cap a la zona. A la nit la pluja va ajudar a fondre la neu i va facilitar els treballs de les màquines llevaneu. 

A causa de la nevada es van formar fins a 35 quilòmetres de cua a la C-16, al Túnel del Cadí, especialment a la boca sud, on s'havia de circular amb cadenes. Si amb una situació crítica a la carretera i amb 35 quilòmetres de cua no obren les barreres, ens preguntem què ha de passar perquè ho facin?