Cap de setmana caòtic a la carretera del Túnel del Cadí, entre Berga i Puigcerdà

Afortunadament es recorden pocs caps de setmana tan caòtics com aquest a la carretera C-16 a l'àrea d'influència del Túnel del Cadí, entre Berga i Puigcerdà. El divendres a la tarda hi va haver més de 30 quilòmetre de cua per accedir a la Cerdanya i, per si no n'hi havia prou, el diumenge les cues es van repetir en sentit invers, en direcció a Barcelona. Des del territori s'ha demanat als responsables del Túnel del Cadí que en situacions com aquestes haurien de tenir la sensibilitat d'apujar les barreres. Polítics, empresaris i particulars de la Cerdanya s'hna mostrat indignats amb els responsables del peatge del Túnel del Cadí.

16387195_361825297534175_2406602302161542555_n
photo_camera Imatge de les cues de divendres. Foto: Facebook de Marc Fernàndez.

L'operació tornada cap a l'àrea metropolitana de Barcelona va ser força complicada aquest diumenge a la tarda, especialment a les vies que connecten amb el Pirineu. Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), a la C-16, l'Eix del Llobregat, hi ha haver 27 quilòmetres de cua entre la boca sud del túnel del Cadí i Berga i dos quilòmetres d'aturades abans d'accedir al peatge. Els vehicles també circulaven lentament a l'N-260 entre Planoles i Ribes de Freser, on hi ha uns quilòmetres de retencions, i a la C-14 a Organyà, on hi havia dos quilòmetres de cua.

El divendres la situació va ser crítica, amb l'afegit que la neu i el gel van fer més difícil la circulació per la via. En aquest sentit, l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, en declaracions a Catalunya Ràdio Piñeira va assegurar que es pot exigir a una via de peatge com el túnel, que és un dels més cars de Catalunya, que tingui la carretera en condicions, i ha recordat que en un divendres era perfectament previsible que hi hauria molta gent que vindria a la Cerdanya. A la tarda el Servei català del Trànsit va demanar evitar viatges innecessaris cap a la zona, una demanda que ha rebut suport d'empresaris i particulars a tot el territori.