29.11.2022 |
Viure als Pirineus

LA CERDANYA

Una pianista elabora un catàleg d'obres musicals inspirades en la Cerdanya

Després de quatre anys de recerca en arxius, biblioteques i col·leccions particulars, la pianista de Puigcerdà i professora de música del Conservatori dels Pirineus, Laia Martín, ha elaborat un catàleg d'obres musicals inspirades en Cerdanya. L'objectiu és publicar un llibre i un disc un cop acabada la investigació

foto_3166378 (1)
La pianista de Puigcerdà, Laia Martín.
Una pianista elabora un catàleg d'obres musicals inspirades en la Cerdanya

Es tracta d'un recull de 58 peces compostes entre els anys 1880 i 1950. Aquestes obres estan signades per autors tan coneguts com Enric Granados; Pablo Ronsó, nascut a Puigcerdà, Antoni Monsó, organista a l'església de Puigcerdà, o Déodat de Séverac, compositor francès. L'autora del catàleg, Laia Martín, assenyala que la meva feina ha de servir per poder difondre aquestes obres, sigui amb la seva edició o amb la seva interpretació. En aquest sentit, Martín, segueix forma part del nostre Patrimoni i ha de ser accessible a generacions futures.

L'autora explica que en el catàleg hi ha obres molt variades, hi ha música religiosa; música popular; molta música lleugera, tangos, valsos i masurques. Entre les temàtiques hi ha moltes peces dedicades al casino ceretà i moltes altres per ser interpretades o inspirades en la festa del llac. Respecte a la instrumentació, Martín, apunta que hi ha de tot, tant per orquestra, com per piano solista, per cant, per cor, és molt rica la varietat.

El catàleg podria ampliar-se en un futur, ja que l'autora vol incloure altres peces musicals que formen part del fons del Consell Comarcal de Cerdanya i de col·leccions particulars. L'objectiu final de la recerca és donar a conèixer el patrimoni musical cerdà publicant un llibre amb un disc i que serveixi perquè aquestes obres es tornin a interpretar.

Una pianista elabora un catàleg d'obres musicals inspirades en la Cerdanya
Comentarios