FESTES DE NADAL

El Parc de Nadal d'Alp i Puigcerdà celebra el seu 10è aniversari

És el Parc de Nadal més concorregut de l'Alt Pirineu i un dels més importants de Catalunya, amb una xifra que ha arribat als 9.000 visitants en passades edicions.
Parc Nadal Puigcerdà
photo_camera Els alcaldes d'Alp i Puigcerdà amb la directora del Parc de Nadal/puigcerda.cat

Alp i Puigcerdà celebraran aquestes festes una nova edició del seu Parc de Nadal, la desena. Com en les passades edicions, se seguirà apostant per la combinació dels vessants lúdic i educatiu, conscienciant als més petits mitjançant el joc, els hàbits saludables, l’educació en la diversitat funcional, la solidaritat i la cooperació en el desenvolupament, etc., fent que el Parc de Nadal sigui el més concorregut del Pirineu i un dels més importants de Catalunya, amb una xifra que ha arribat als 9.000 visitants en passades edicions.

Segons ha explicat Diana Aguilar, directora del parc, enguany la temàtica girarà entorn als oficis, de manera que els nens i nenes “coneguin de primera mà com és la feina d’un fuster, un cuiner, un paleta, un fisioterapeuta, un pagès o un ramader, mitjançant diferents activitats i tallers com ara un hort on es podran plantar i recollir verdures o com munyir una vaca”.

Aquesta, però, no és l’única novetat d’aquesta edició, ja que per aquest 10è aniversari també s’ha apostat per la creació d’una aula sensorial. En aquest sentit, l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha recordat que “la vocació del parc de Nadal d’Alp i Puigcerdà sempre ha estat de donar un servei comarcal, de manera que l’aula sensorial no només es quedarà al Parc de Nadal, sinó que serà un recurs pedagògic per a la comarca, una eina que pugui anar itinerant per les diferents escoles de la Cerdanya”.

Per la seva part, Carles Adserà, alcalde d’Alp, ha destacat l’avantatge que suposa per als consistoris d’Alp i Puigcerdà l’organització conjunta del Parc de Nadal, permetent d’aquesta manera “reduir costos, optimitzar recursos i personal i no solapar activitats familiars similars”.

Entre les diferents propostes que es podran fer al parc, trobem les activitats d’èxit d’altres anys com ara la tirolina, els tallers, sortejos, regals, inflables, la cuina, un espai de robòtica, l’espai per als més menuts o l’espai de Playmobil, amb un Playmobil gegant del jugador Messi, una activitats solidària on els nens podran accedir a tenir aquesta figura XXL durant una setmana a casa seva i apadrinar-la. Els diners recaptats amb aquesta activitat seran per una escola d’Etiòpia. A banda de l’aula sensorial, enguany també hi haurà una sala de llum negra.

La música i els espectacles també seran protagonistes destacats del Parc de Nadal, amb les actuacions de Dàmaris Gelabert a Alp i “Més Tumàcat” i “La Festa Xaxipiruli” a Puigcerdà. Així mateix, a Puigcerdà, els visitants del Parc podran gaudir de la pista de gel.

El Parc de Nadal estarà instal·lat al Palau de Congressos i d’Esports d’Alp del 27 al 30 de desembre i a Puigcerdà els dies 2, 3, 4 i 6 de gener al Poliesportiu. L’horari serà de 16 a 20.30 h.

comentaris