PATRIMONI

El Museu de Llívia amplia l’oferta del programa “Descobrir Llívia”

De les visites guiades al museu, al patrimoni de Llívia i “vins amb història” s’hi ha afegit, enguany, “cada fita, una història; l’enclavament de Llívia”.
visita fites 01
photo_camera El Museu de Llívia amplia l’oferta del programa “Descobrir Llívia” / llivia.org

El Museu de Llívia ha ampliat, enguany, l’oferta del programa “Descobrir Llívia”. El museu ha dissenyat, per aquest 2023, fins a 4 propostes diferents de visites guiades, amb la incorporació de la novetat de les visites “cada fita, una història; l’enclavament de Llívia”. Aquest producte s’afegeix a les propostes ja existents, “l’entorn patrimonial del museu”, “Les 5 icones de Llívia” i “Vins amb història”.

“Cada fita, una història; l’enclavament de Llívia” és un recorregut per diferents fites del municipi (de la 21 a la 14, tot passant pels nuclis de Gorguja i Gorguja petit). La situació geogràfica de Llívia, està envoltada per l’Estat francès. Aquesta peculiaritat territorial és conseqüència d’uns tractats històrics dels anys 1659 i 1660 (dels Pirineus i de Llívia), i de l’any 1866 (Baiona). El Museu de Llívia ha incorporat aquesta temàtica dins de la seva oferta de visites guiades, oimés ara que el servei llivienc ja prepara la inversió que ha de suposar la creació del nou espai museístic a la Torre Bernat de So, on s’explicarà, precisament, l’enclavament de Llívia.

Dotze visites guiades a l’agost

El museu posa a disposició dels visitants i les persones que ho desitgin, aquest mes d’agost, fins a dotze sortides guiades dins del programa “Descobrir Llívia”. Disposeu de més informació a: www.museullivia.net

En el document, es destaquen totes les sortides programades. Cal recordar que algunes d’aquestes visites suposen pujar al Castell o fer recorreguts de més de 7 quilòmetres. Per tant, cal anar ben equipats i ben calçats. Es pot consultar les característiques d’aquestes visites al web del museu, al telèfon d’informació del museu (972 89 63 13) o al web municipal: www.llivia.org Totes les visites comencen a les 10 hores. El punt de sortida és a l’oficina del museu.

PROGRAMA DE VISITES “DESCOBRIR LLÍVIA”

Entorn patrimonial del museu

(Museu i farmàcia, conjunt de l’església i fòrum).

Organització: Museu de Llívia

Dies, 4, 10 i 17 d’agost i 1 de setembre - 10.00 hores.

Les 5 icones de Llívia

(Museu i farmàcia, conjunt de l’església, fòrum, castell i enclavament).

Organització: Museu de Llívia

Dies, 5, 11 i 19 d’agost i 2 de setembre - 10.00 hores.

Vins amb història

(Museu i celler Llivins)

Organització: Celler Llivins i Museu de Llívia

Dies, 12 i 26 d’agost - 10.00 hores.

Cada fita una història: l’enclavament de Llívia

(Visites entre les fites 21 i 14, nuclis de Gorguja i Gorguja petit).

Organització: Museu de Llívia

Dies, 18 i 25 d’agost - 10.00 hores.