ANIVERSARIS

El Grup d’Amics de Montellà celebra el 40è aniversari amb una diada especial

La festa tindrà lloc aquest dissabte 5 d’agost i comptarà amb un dinar popular, concerts i la projecció del documental I les fonts van parlar

Diada 2022
photo_camera Diada 2022

El Grup d’Amics de Montellà (GAM) celebrarà aquest dissabte 5 d’agost el seu 40è aniversari amb una diada especial. L’entitat, nascuda el 23 de maig de 1983, commemorarà aquestes quatre dècades de vida amb una festa al Local Social de Montellà, aprofitant les dates de més presència de veïns i segons residents al poble.

L’acte comptarà amb activitats ben diverses, com un taller de fabricació artesanal de paper, una arrossada popular -gratuïta per als socis i sòcies- o l’actuació dels grups musicals Cotton Fields -banda tribut als Creedence Clearwater Revival- i Bluesnet Band, que comptarà amb la col·laboració de Llorenç Santamaria i Santi Picó.

Arrossada Diada 2019
Diada del Grup d'Amics de Montellà del 2019 / GAM

A banda, també es duran a terme dues projeccions del documental elaborat per la Cadena Pirenaica de Ràdio i Televisió, ‘I les fonts van parlar’, sobre els aiguats de l’any 1982 a l’Alt Urgell, Cerdanya i Andorra, així com un acte oficial de commemoració dels 40 anys.

Sobre el Grup d’Amics de Montellà

El Grup d’Amics de Montellà va néixer en un context d’importants canvis econòmics i demogràfics a Cerdanya -propiciats, sobretot, per l’obertura del túnel del Cadí-, amb l’objectiu de preservar el patrimoni, les tradicions i l’entorn natural del poble. Al llarg d’aquestes quatre dècades, són moltes les accions que s’han fet en aquest sentit.