RECERCA

Maria Martínez guanya el premi Sebastià Bosom-Vila de Puigcerdà

Aquest dissabte, dia 2 de setembre, es va celebrar el sopar anual del Grup de Recerca de Cerdanya en el qual es varen lliurar diferents guardons. Un dels reconeixements destacats és el premi Sebastià Bosom–Vila de Puigcerdà al millor treball de recerca de Batxillerat sobre algun tema relacionat amb Cerdanya. La guanyadora va ser Maria Martinez Garcia amb un treball titulat “La dona a la Vila de Puigcerdà”, que va percebre un trofeu commemoratiu, un lot de llibres i una dotació econòmica de 600 euros.
Guanyadors
photo_camera El sopar anual del Grup de Recerca de Cerdanya és un esdeveniment rellevant a Cerdanya.

L’accèssit es va concedir a Clàudia Tor Llombart per un treball titulat “L’Hospital de Cerdanya, salut més enllà de fronteres”, i va percebre un trofeu commemoratiu, un lot de llibres i una dotació econòmica de 300 euros. 

El premi Josep Egozcue–Vila de Puigcerdà, a la trajectòria investigadora relacionada amb Cerdanya, es va concedir a l’historiador Jean-Louis Blanchon pels seus treballs sobre història contemporània de la Cerdanya i per la seva tasca divulgadora de l’art religiós a la comarca . L'historiador va percebre un trofeu commemoratiu.

El premi Josep Maria Martí–Vila de Puigcerdà es concedeix a la persona amb una trajectòria humanística relacionada amb Cerdanya i va recaure en la Carme Baulenas Relats, especialment per la seva tasca en el món de la música i dels cors a la Cerdanya, tant pel que fa a la creació i direcció d’aquests, com per la tasca divulgadora de la música i el cant a tota la comarca i més enllà.

El lliurament de premises va dur a terme al restaurant de l’Ecoresort de Prullans (Hotel Muntanya) i va comptar amb l'assistència variada d’autoritats, familiars dels premiats i gent del món de la cultura i de l’ensenyament comarcal.