HISTÒRIA LOCAL

Marc Puerta parla del mercat de Puigcerdà al segle XV al cicle d'història local “Explica’m una història”

La conferència portava per títol: “Anar al mercat a Puigcerdà: l’empremta del llibre del Mostassà al segle XV”
Marc-Puerta_foto-Gael-Piguillem
photo_camera Marc Puerta va pronunciar la conferència a l¡Arxiu Comarcal de Cerdanya / Gael-Piguillem

Aquest divendres passat, dia 12 de novembre, a la Sala “Sebastià Bosom” de l’Arxiu Comarcal de Cerdanya va tenir lloc la segona conferència del VI cicle sobre història local “Explica’m una història”, organitzat per l’Arxiu Comarcal de Cerdanya, el Consell Comarcal de Cerdanya i el Grup de Recerca de Cerdanya.

La conferència portava per títol: “Anar al mercat a Puigcerdà: l’empremta del llibre del Mostassà al segle XV” i va anar a càrrec de Marc Puerta Garcia, professor de secundària i investigador medievalista de la UB.

El ponent va parlar del llibre del Mostassà, que es conserva a l’Arxiu Comarcal de Cerdanya, on hi figuren moltes regulacions sobre la venda de productes al mercat de la Vila, del segle XV, així com algunes disposicions sobre higiene municipal.

A la conferència es va parlar del llibre, tant sobre el seu contingut, com del seu llenguatge, fent referència a estructures i paraules emprades en aquella època, moltes de les quals han perviscut al llarg dels segles, fins a arribar als nostres dies.

La conferència va ser seguida per un nombrós públic que, en acabar la conferència, a part de formular algunes preguntes, van poder veure en directe el llibre del Mostassà conservat a l’Arxiu Comarcal de Cerdanya.

comentaris