PESCA

Llívia repobla el seu parc fluvial amb 6.000 truites fario

El riu Segre, la riera d'Er i el torrent d'Estaüja han estat els cabals beneficiats.
Llívia Pesca 3
photo_camera imatge del repoblament d'un tram del riu Segre, al seu pas per Llívia / Pescadors de Llívia

Els pescadors de Llívia van portar a terme, aquesta setmana passada, el repoblament del seu parc fluvial. En total, s'hi van deixar anar més de 6.000 alevins de truita fario, l'espècia autòctona dels rius pirinencs, en més de 20 trams diferents del riu Segre, i altres menys de la riera d'Er i al torrent d'Estaüja.

Llívia pesca 2

Els pescadors locals fa més de vint-i-cinc anys que es cuiden del repoblament del parc fluvial llivienc. El pescador local Miquel Rodríguez, vicepresident de la Societat de Pesca de la Cerdanya i guarda fluvial voluntari, ha manifestat que, tot i que en l'àmbit local cada vegada queden menys aficionats a la pesca, "ens trobem que cada any creix el volum de pescadors que venen a Llívia, d'altres indrets. I això és degut al fet que la llera, els marges i el riu està molt ben conservat i està molt net. Molts pescadors ens diuen que fa goig venir a Llívia".

El repoblament amb truites es fa gràcies a la donació de les peces que fan els guardes de pesca dels Pirineus Orientals. Rodríguez recorda que aquest espai de pesca a Llívia és lliure i que per a pescar-hi només cal tenir vigent la llicència de pesca. La temporada va començar el passat mes de març i finalitza a últims d'agost.