18.08.2022 |
Viure als Pirineus

Llívia recupera el mercat dels nassos

Llívia
Llívia
Llívia recupera el mercat dels nassos

El proper dimarts dia 30 de desembre, durant tot el dia, es tornarà a celebrar el mercat dels nassos, o bé, mercat de l’home dels nassos ja que recorda a la llegenda del personatge català que té tants nassos com dies té l’any i només se’l pot veure a finals d’any. 

Aquest mercat, que es va deixar de fer fa tres anys, ara s’ha recuperat gràcies a la complicitat entre l’Associació d’Empresaris i Comerciants i l’Ajuntament de Llívia com una activitat de dinamització comercial d’aquesta població. Completarà l’oferta de les botigues locals amb més productes agroalimentaris com ara formatges i vins del Pirineu, així com també torrons, pastissos i artesanies no alimentàries d’aquestes dates.

El visitant pot completar el dia a Llívia visitant el museu de la farmàcia, creada el 1594 i considerada com la farmàcia més antiga d’Europa. A principis del s. XVIII la família Esteva es feia càrrec d’aquesta farmàcia i set generacions més fins que el 1926 el darrer farmacèutic la va tancar. L’any 1965 la Diputació de Girona va adquirir la farmàcia amb el compromís que restés a Llívia. Dins el Museu hi podem trobar una important col·lecció de material arqueològic sobre la historia de la Vila.

Llívia recupera el mercat dels nassos
Comentarios