Porté Puymorens, garantia de neu natural

Porté Puymorens
photo_camera Porté Puymorens

L'estació d’esquí de Porté Puymorens ha inaugurat la temporada just a les portes de les festes de Nadal, amb l’obertura de 16 pistes que permeten l’esquí en els tres principals sectors de l’estació: La Mine, Fontfrède i la Vignole. L’estació de la Cerdanya és una de les poques del Pirineu que garanteixen l’esquí amb neu natural, amb gruixos destacats. Així, el 80% de la neu que hi ha a l’estació, en aquest inici, és natural, amb gruixos de més de 80 cm a la part més alta del complex. La temporada ha arrencat, a més, amb la posada en funcionament del nou telecadira de l’Estagnol, una de les inversions destacades d’aquest hivern a l’estació.

Porté Puymorens ha fet moltes altres millores i canvis. A banda del nou telecadira, s’ha construït un mirador voladís a Fontfrède (que s’ha convertit, en pocs dies, en un reclam destacat, compartit a les xarxes socials per desenes d’usuaris); la posada en funcionament del telesquí del Soldat, per a debutants; un nou espai lúdic al poble; un mirador panoràmic a la Mine; s’han obert noves pistes verdes; s’ha millorat el punt de venda de forfets a Porté 1600; s’ha habilitat una terrassa – solàrium i s’ha adequat una zona de picnic a Porté 1600 i, aquest any, s’ha posat en funcionament l’esquí bus i l’esquí balneari: per un euro més podeu gaudir dels Banys de Dorres (1H.) o el transport a Cerdanya fins a l’estació.

Però la gran notícia és que aquestes millores destacades no tenen cap repercussió sobre el preu del forfet; les tarifes són les mateixes que la temporada passada i els preus no s’han modificat. Així, un forfet adult, per exemple, costa només 29 euros. És important i recomanable que, si es vol venir a esquiar a Porté, consulteu abans els preus ja que les possibilitats d’abaratir el cost del forfet són notables; les ofertes són habituals i la venda de packs tancats amb preus més econòmics també són possibles. Al web trobareu aquesta informació o bé trucant al telèfon d’informació de l’estació: 0033 468048241

Gener, mes de dones gratis i universitaris a 17 euros!
En el mes de gener, l’estació d’esquí de la Cerdanya us ofereix atractives ofertes. Tornen, per exemple, els tradicionals dijous gratis per a totes les dones que vulguin desplaçar-se fins a Porté i, els universitaris només paguen 17 euros, si pugen a esquiar els dies feiners. Aquesta oferta és aplicable a partir del dia 5 de gener.  

Telecadira de 4 places a l’Estagnol
El nou telecadira de 4 places garanteix l’accés dels esquiadors al complex hivernal de forma ràpida i àgil i sense necessitat que els usuaris hagin de pujar al pàrquing de la Vignole, guanyant temps i comoditat. El nou telecadira dóna més i millors garanties d’accés a les pistes de l’estació. Només cal recordar que, en algunes ocasions, l’acumulació de la neu fa difícil la circulació viària en els últims quilòmetres de la carretera, des del nucli de Porté al coll de Puymorens.

El nou telecadira de l’Estagnol és de 4 places i portarà els esquiadors des dels 1600 als 2050 metres superant un desnivell de més de 400 metres. El giny disposa de cinta d’embarcament.

Mirador de Fontfrède
La segona de les inversions destacades d’aquesta temporada ha estat el mirador obert, sense sostre, instal·lat a la zona de Fontfrède. En el poc temps que està obert al públic s’ha convertit en un atractiu destacat de Porté. Són moltes les persones que es fan fotografies i que enregistren vídeos que després comparteixen a través de les xarxes socials.

L’estructura del mirador disposa de baranes enreixades d’1,40 metres d’altura i està subjectada amb dos gabions de tres tones de pes a banda i banda, suspès a uns 300 metres d’alçada. El disseny del mirador és una passarel·la estreta, de poc més d’un metre d’amplada, que sobresurt de la muntanya uns 4 metres. La base d’aquest pas és de planxa metàl·lica perforada i això fa que augmenti la sensació de vertigen. Les vistes sobre l’estació des d’aquest punt són espectaculars ja que dóna una visió global de la part alta de l’estació de Porté-Puymorens, des de la Mine fins a la Vignole. A més, aquest mirador quedarà instal·lat permanentment a la zona amb la qual cosa es converteix en un atractiu més pels visitants durant tot l’any.

El projecte ha estat redactat per una oficina d’enginyeria especialitzada en aquest tipus d’estructures que treballa a l’àrea de Chamonix Mont blanc, on ha dirigit diferents obres d’aquestes característiques.