17.05.2022 |
Viure als Pirineus

MUNICIPIS

Llívia recupera els noms antics de les cases del seu nucli urbà

S’ha començat a instal·lar una trentena de plaques amb els noms originals.
Llívia noms de cases
Llívia recupera els noms antics de les cases del seu nucli urbà / llivia.org
Llívia recupera els noms antics de les cases del seu nucli urbà

Llívia vol recuperar els noms antics de les cases del seu nucli urbà i des de fa uns dies ha començat a instal·lar, a les façanes d'aquests immobles, unes plaques amb els renoms originals. "La idea de recuperar el nom antic de les cases de Llívia, i senyalitzar-les, es va plantejar en una reunió que vam tenir, ja fa uns mesos, el govern local amb el teixit empresarial de la Vila relacionat amb el món del turisme", explica el regidor de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Llívia, Roger Alsina Españo.

El projecte va quallar a la primera i el procediment ha necessitat el seu temps. L'Ajuntament de Llívia es va bolcar en la iniciativa, va demanar pressupost a una empresa de retolació i, paral·lelament, es va facilitar als veïns i a les veïnes del municipi uns fulls per tal que, els qui volguessin, l'omplissin amb les dades que se'ls sol·licitava: noms i cognoms, direcció, telèfon i el nom antic de la casa.

Llívia noms de cases 2

I ha estat a partir d'aquí que es va poder fer la primera comanda d'una trentena de plaques. L'equip de la brigada d'obres municipal, aquests dies, col·loca les plaques a les façanes de les cases. Gràcies al treball de recopilació i la memòria d'alguns veïns, s'ha pogut corroborar que els noms facilitats per les famílies era correcte. En alguns casos, fins i tot, s'ha pogut corregir ortogràficament alguns -pocs- noms. Així, des de fa ben poques hores, passejant pels carrers de Llívia, es podrà saber on hi ha Cal Baqué, Cal Genill, Cal Naudó, Cal Capità, Cal Baba o Cal Quiquet, entre altres.

Les plaques que es col·loquen són de ferro Corten -no es rovella-. Les lletres són encunyades amb fons blanc per tal que ressaltin.

Després d'aquesta primera fase n'haurà de venir una segona, amb una trentena de plaques més, segons ha explicat Alsina. El procés de recuperació continua obert.

Llívia recupera els noms antics de les cases del seu nucli urbà
Comentarios