28.05.2022 |
Viure als Pirineus

INFRAESTRUCTURES

Llívia demana obrir dos nous accessos a la N-154 al seu pas pel municipi

L’Ajuntament també ha sol·licitat al Ministeri de Foment més passos de vianants.
Llívia reunió Ministerio Fomento
L'alcalde de Llívia s'ha reunit amb el responsable territorial de Fomento / llivia.org
Llívia demana obrir dos nous accessos a la N-154 al seu pas pel municipi

L’Ajuntament de Llívia ha mantingut una reunió de treball, aquest dijous, amb responsables de Carreteres del Ministeri de Foment a les comarques del Ripollès i la Cerdanya, per tal de buscar solucions d’accessos i de senyalització que afecten la N-154 i l’Avinguda dels Països Catalans al seu pas pel nucli urbà. Aquestes carreteres, que creuen la població, són de titularitat estatal.

En total, l’Ajuntament ha fet fins a quatre propostes de millora viària als responsables de Carreteres que han mostrat bona disponibilitat per a buscar les solucions demandades. Les dues peticions principals que han fet els responsables polítics locals s’han centrat en aconseguir l’obertura de dos nous accessos des de la N-154 -l’Avinguda de Catalunya, en el nomenclàtor local- a carrers i espais del nucli urbà.

L’un dels accessos demanats, pels vehicles que circulen en direcció a Puigcerdà, estaria situat just després del carrer d’En Corones -que es proposarà que sigui de sentit únic, en direcció sud- a l’alçada del carrer de la Font del Ferro -carrer que és de sentit únic de circulació, direcció nord-. Aquesta mesura s’adoptaria perquè es vol prohibir el gir a la dreta en el carrer de Puigcerdà pels cotxes que circulen per la N-154 en sentit Puigcerdà, una maniobra de circulació sempre de difícil execució, principalment per als camions.

El segon dels accessos que s’ha sol·licitat als responsables ministerials estaria situat a la zona de l’aparcament que hi ha a tocar de la gasolinera, pels vehicles que circulen en direcció Gorguja. Aquest accés impediria que els cotxes hagin de passar per dins de l’espai de l’estació de servei per accedir a la zona de pàrquing. Aquesta mesura vol evitar que s’hi generi embussos a l’entrada de la benzinera.

Finalment, les altres dues sol·licituds que s’han fet són ubicar més passos de vianants a l’Avinguda de Catalunya i a l’Avinguda dels Països Catalans i també, instal·lar a l’Avinguda de Catalunya, pels conductors que circulen en direcció Puigcerdà, una placa de senyalització del radar que hi ha a la sortida del municipi.

Llívia demana obrir dos nous accessos a la N-154 al seu pas pel municipi
Comentarios