INFRAESTRUCTURES

Tancaran per obres la carretera entre Llívia i Estavar fins a últims de juliol

Les obres del pont sobre el torrent d'Estahuja, que començaran el 31 de maig, impediran el trànsit. 
Carretera d'Estavar
photo_camera Les obres del pont sobre el torrent d'Estahuja començaran el 31 de maig / llivia.org

La carretera entre Llívia i Estavar romandrà tancada a partir del 31 de maig fins a últims del mes de juliol per les obres que afecten el pont que travessa el torrent d’Estahuja. La carretera, l’Avinguda dels Països Catalans -la D-33, per a l’administració francesa- quedarà, doncs, tancada al pas de vehicles per unes obres necessàries tenint en compte els problemes que s’han repetit al llarg d’aquests últims anys quan s’ha registrat el creixement del cabal del torrent que inutilitza, en moltes ocasions, el trànsit entre les dues poblacions.

Carretera d'Estavar 2

Les obres consistiran en l’enderrocament de l’actual estructura del pont per substituir-la per una de més alta, d'un sol ull de pas, que faciliti la circulació de l’aigua per sota.

L’Ajuntament de Llívia ha estat informat d’aquest projecte aquest divendres després de la reunió que han mantingut les autoritats locals de Llívia i Estavar, amb representants del Consell Departamental dels Pirineus Orientals i els enginyers i constructors de l’obra civil.

Les autoritats franceses han establert dues rutes alternatives: per Ro -pels vehicles- i per Sallagosa, en el cas dels camions-.