Llívia celebrarà l'encesa d'una estelada de 81.000 espelmes el dia 23 de setembre

Aquest acte estava previst celebrar-lo el passat dia 19 d'agost, però es va decidir aplaçar-lo a causa dels atemptats de Barcelona i Cambrils. 

Foto Llívia
photo_camera Bruno Pérez i Elies Nova. Foto: Ràdio Pirineus

El camp de futbol de Llívia serà l'escenari de què podria ser un fet històric sense precedents. Elies Nova, l'alcalde de Llívia i Bruno Pérez, l'organitzador de l'event, han explicat que amb l'encesa de 81.000 espelmes, Llívia podria entrar al llibre dels rècords Guiness.

Aquest és, sens dubte, un dels actes més importants que organitzarà l'Assemblea Nacional Catalana a tot el país amb motiu del referèndum del dia 1 d'octubre. Nova, ha comentat que l'acte no només ha de ser un fet local, sinó que ha de ser representatiu de tota la societat i, per això, convida que la comarca s'hi bolqui i se'l facin seu.

Des de l'organització, es demana que a totes les persones que vulguin participar tant en el muntatge, com en l'encesa, es posin en contacte amb ells, ja que només amb la col·locació de les espelmes es precisen 250 voluntaris, i la xifra augmentarà a 500 en el moment de l'encesa. L'estelada, que tindrà una grandària de 45 metres d'ample per 72 metres de llargada espera que pugui ajudar a fer ressò del procès internacionalment.

L’encesa comptarà amb la presència de principals figures del món polític català, així com amb un seguit d’activitats complementàries per fer d’aquest acte tota una festa.