09.12.2022 |
Viure als Pirineus

MEDI NATURAL

Lles de Cerdanya i Aransa també restringeixen l'accés rodat als camins de muntanya

L'accés al Pla de Pollineres es fa amb un bus llançadora, al preu de 7 euros el trajecte anada+tornada
Refugi dels estanys de la Pera FEEC
Refugi dels estanys de la Pera / FEEC
Lles de Cerdanya i Aransa també restringeixen l'accés rodat als camins de muntanya

Cada vegada son més les institucions, com ara Ajuntaments o Parcs Naturals, que regulen els accessos a l'alta muntanya. Si fins ara aquesta mesura s'havia implantat en paratges com Fontalba, per accedir al Puigmal, o a la Vall Ferrera, per apropar-se a la Pica d'Estats, ara s'hi sumen leș estacions de nòrdic d'Aransa i Lles.

A partir del dia 31 de juliol es va començar a regular l'entrada de vehicles motoritzats a la pista forestal d'accés a l'alta muntanya de Lles de Cerdanya i d'Aransa. Ho van anunciar a les xarxes socials del Patronat de Turisme de la Cerdanya, des de les quals s'ha comunicat que l'Ajuntament de Lles ha decidit tancar la pista forestal d'alta muntanya que uneix Lles i Aransa. Els vehicles motoritzats ja no hi poden circular. Aquesta és una pista molt usada per aproximar-se a paratges com els Estanys de la Pera o a cims com ara la Tossa plana de Lles.

Senyalització Lles de Cerdanya i Aransa

La mesura serà vigent fins al 12 de setembre. Es podrà accedir a les esmentades estacions d'esquí nòrdic amb vehicle propi, però per fer-ho a altres paratges de l'entorn, com ara el pla de Pollineres, a 2.000 metres d'altitud, s'ha de fer amb un servei de llançadora-bus. Els preus són de 5 euros per trajecte d'anada o tornada, i 7 euros fent anada+tornada. Hi ha descomptes per a nens de 5 a 12 anys i jubilats, així com gratuïtats en determinats casos.

L'Ajuntament de Lles de Cerdanya ha posat a disposició dels interessats en accedir-hi aquest telèfon Tel. 973 515 097.

Lles de Cerdanya i Aransa també restringeixen l'accés rodat als camins de muntanya
Comentarios