ENOTURISME

El celler Llivins i el Museu de Llívia organitzen la primera visita guiada conjunta

S'hi explicarà la col·lecció del museu des d'una narrativa que ressegueix la història de la Cerdanya i Llívia, a través del vi, fins a l'actualitat. La visita inclou, entre altres, un tast de vins al celler

 

enoturisme1
photo_camera Visita guiada a les vinyes del celler Llivins de Llívia / llivia.org

El celler Llivins i el Museu de Llívia organitzen, per primera vegada, de forma conjunta, la primera visita guiada. L'activitat portarà els visitants a conèixer la col·lecció del museu des d'una altra perspectiva, centrada en l'evolució històrica de la vinya, la producció i el consum de vi a la comarca, i la relació estreta que mantenien els farmacèutics amb l'enologia. El museu de Llívia conserva diversos objectes farmacèutics que també han tingut una aplicació a l'enologia.

condensador d'alambí

Com s'ha dit, la visita comença al museu on s'explicarà la sala d'història, a través de la narrativa del vi. Com ha evolucionat el clima des de fa aproximadament vint-i-cinc mil anys i com això ha fet que en moments concrets la vinya retrocedeixi, o avanci.O com els cerdans, davant d'un clima hostil per a la vinya, i davant d'un aliment d'importància bàsica, se les han empescat per conrear-la. I com s’ho han fetper importar, conservar i distribuir el vi, o bé gravar-lo amb impostos o regular-ne la venda. Finalment, es posarà en relleu l'estreta relació entre l'enologia i la farmàcia. Després d'aquesta introducció, els visitants sortiran direcció al celler Llivins onels enòlegs de l'empresa els explicaran les característiques de les instal·lacions i la recuperació de la vinya que s'està fent a Llívia i altres indrets de la Cerdanya.

En acabat, la proposta de visita guiada ofereix un tast del vi Blanc DNEU, un tast comentat pels enòlegs del celler.

 

Aquesta activitat es proposa únicament pel 14 d'agost. L'experiència està programada només per aquest dia; un dissabte. El preu és a 12 euros que inclou, a més, l'entrada lliure al museu per a la resta del dia i que permetrà als participants poder veure les altres col·leccions interessants que té l'equipament cultural.