HISTÒRIA LOCAL

L'historiador Jordi Palomino parla de “Llívia al llarg del temps”, al Museu Cerdà de Puigcerdà

El conferenciant va explicar diversos episodis de la història de Llívia, posant-los en el context general.
Jordi-Palomino
photo_camera L'historiador Jordi Palomino Abril, durant la conferència / Gael Piguillem

Aquest dilluns,16 d’agost, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, va tenir lloc la conferència: “Llívia al llarg del temps”, a càrrec de l’historiador Jordi Palomino.

El conferenciant va explicar diversos episodis de la història de Llívia, posant-los en el context general. Va començar per l’ocupació romana de la Cerdanya i la creació de la ciutat de Iulia Lybica, amb el seu fòrum romà. Després va continuar amb el període visigòtic i la revolta del duc Paulus i la posterior invasió sarraïna, per passar a parlar de la creació dels comtats de la marca hispànica, inicialment sota el control dels francs, per passar a ser independents a partir de Guifré el Pilós.

Palomino també va parlar de la importància del castell de Llívia des de la seva creació fins a la seva destrucció per les tropes franceses, a conseqüència dels fets de la guerra civil catalana. Finalment, va parlar de la partició de la Cerdanya arran del Tractat dels Pirineus i de la formació de l’enclavament de Llívia pel fet de tenir Llívia el títol de Vila i no ser un simple poble.

La conferència, seguida per nombrós públic, va anar seguida per algunes preguntes de temàtica diversa sobre la història de Llívia.
 

comentaris