07.07.2022 |
Viure als Pirineus

ESCOLA CATALANA

L'escola catalana Jordi Pere Cerdà de l'Alta Cerdanya reuneix els 35.000 euros que li garanteixen seguir el curs que ve

El centre ha aconseguit, en deu dies, els diners que la Generalitat no els ha aportat enguany per l'aplicació del 155

Escola Jordi Pere Cerdà de Sallagosa
Escola 'Jordi Pere Cerdà' de Sallagosa/Albert Lijarcio
L'escola catalana Jordi Pere Cerdà de l'Alta Cerdanya reuneix els 35.000 euros que li garanteixen seguir el curs que ve

La campanya de donatius per 'salvar' l'escola catalana Jordi Pere Cerdà de Sallagosa (Alta Cerdanya) ha assolit, en deu dies, el seu objectiu de reunir els 35.000 euros que la Generalitat no ha pogut aportar enguany per l'aplicació de l'article 155. Des del centre s'han mostrat molt agraïts davant les mostres de suport rebudes i han informat que la seva continuïtat per al curs que ve ha quedat garantida. Un cop aconseguits els diners, han decidit donar per tancada la campanya i, a partir d'ara, es dedicaran a dur a terme les recompenses anunciades al web des d'on la van promoure. A més, continuaran parlant amb el Govern català per confirmar que la subvenció que els havia atorgat des de la seva obertura, l'any 2012, tornarà a arribar el proper curs, voluntat que, des de l'executiu, els hi van traslladar fa uns dies.

La campanya va arrencar el passat dilluns 4 de juny a través del web salvemlajordi.cat i tenia com a objectiu assolir els recursos econòmics que enguany no han percebut per part de la Generalitat de Catalunya per l'aplicació del 155. La xifra ascendeix als 35.000 euros i representa un 28 per cent del seu pressupost, amb el qual es sufraguen les despeses de les cinc mestres que hi treballen, així com dels subministraments bàsics de l'equipament. La resta del finançament, fins arribar als 125.000 euros, prové de les aportacions del Consell Regional d'Occitània, el Consell Departamental dels Pirineus Catalans, les quotes dels pares dels alumnes i diversos donatius.

L'escola compta actualment amb un total de 47 alumnes, dels quals, un 60% viuen a la banda administrativa francesa de la Cerdanya i, la resta, a la catalana. El centre, que va obrir el 2012, és l'únic de la comarca que aposta per un model educatiu on la llengua catalana hi té més presència, sense deixar de banda l'ensenyament del francès, l'anglès i el castellà. Precisament, la Generalitat sempre hi havia col·laborat en el seu funcionament, a través d'una línia de subvencions destinada a la recuperació de la llengua i cultura catalanes a la Catalunya Nord. En aquest sentit, des del Govern català ja els han traslladat la voluntat de tornar-ho a fer al 2019.

L'escola catalana Jordi Pere Cerdà de l'Alta Cerdanya reuneix els 35.000 euros que li garanteixen seguir el curs que ve
Comentarios