Cerdanya EcoResort ha rebut el primer premi de Remenja'mmm

Remenja’mmm és un projecte impulsat per Rezero, Banc de Recursos, Nutrició Sense Fronteres i el Grup GSR que neix amb l’objectiu d’evitar el malbaratament alimentari i així sensibilitzar en la prevenció del desaprofitament alimentari tot oferint propostes i accions alternatives per a la seva reducció. Més de 30 són els restaurants que ja hi són adherits a tota Catalunya

ActePremiRetallada-600x403
photo_camera David Isern va recollir el premi

Per impulsar aquest repte el divendres 8 de juny es va celebrar el primer concurs nacional convocat per premiar i donar visibilitat als restaurants que hagin dut a terme les millors accions per reduir el malbaratament alimentari. El restaurant guanyador va ser el Restaurant Arç del Cerdanya Ecoresort de Prullans.

Algunes de les actuacions que el Cerdanya EcoResort posa a terme per tal de reduir aquest malbaratament alimentari són per exemple premiar als clients que s’acaben tot el que agafen del bufet amb 2 monedes internes (social cerdans) que després poden dipositar a unes urnes que més tard seran donades a tres ONG en forma d’euros. Fer compost pel seu propi hort amb les pells de fruita, restes de verdures, fruita, closques d’ous i el marro del cafè. Produir la seva pròpia melmelada, permetre que els treballadors s’enduguin els productes que caducaran, etc.

Segons l’Agència de Residus de Catalunya, cada català llença 35kg d’aliments segurs i nutritius cada any.

L’objectiu és doncs aprofitar al màxim la capacitat nutritiva que ens ofereixen els aliments i evitar considerar-los com un residu.

El Cerdanya EcoResort, és una empresa familiar molt ben posicionada en el camp de l’ecologia i molt conscienciada amb el medi ambient, amb una política de malbaratament alimentari molt consolidat. El seu compromís amb el medi ambient es basa en la utilització d’energies renovables, l’estalvi d’aigua, el reciclatge, la producció i consum d’aliments ecològics i de proximitat, tallers i activitats mediambientals i ecoturístiques pels seus clients i un llarg etc, que fan d’aquest establiment un ecoresort turístic molt integrat a la natura.

comentaris