17.08.2022 |
Viure als Pirineus

EXPOSICIONS

L'Arxiu Comarcal de la Cerdanya exposa ‘Fer el servei a Puigcerdà el 1958’

Les imatges reflecteixen diferents aspectes de la vida militar, els soldats a la caserna, les maniobres per la comarca i les estones de lleure per Puigcerdà.
Fer el servei a Puigcerdà
Soldats al passeig i darrera els comandaments del regiment amb abric llarg / Albert Antonell i Ribatallada
L'Arxiu Comarcal de la Cerdanya exposa ‘Fer el servei a Puigcerdà el 1958’
A principis d’aquest 2022, Albert Antonell i Ribatallada (Castellar del Vallès 1936) va fer donació a l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya d’un conjunt de 860 fotografies (negatius de 35 mm), fetes durant el seu servei militar a Puigcerdà l’any 1958.

Després de digitalitzar els negatius i fer-ne el tractament arxivístic, l’Arxiu en va fer una selecció per exposar amb el títol ‘Fer el servei a Puigcerdà el 1958’.

Les imatges reflecteixen diferents aspectes de la vida militar, els soldats a la caserna, les maniobres per la comarca i les estones de lleure per Puigcerdà. El conjunt documenta des de dins la vida dels soldats que els puigcerdanencs estaven acostumats a veure des de fora. El “cuartel”, tal com en deia la població, formava part del paisatge íntim de la vila de Puigcerdà de postguerra.

banner_expo_Arxiu_FER_EL_SERVEI_A_PUIGCERDA_1958

Totes les imatges del fons són consultables a través del cercador Arxius en Línia.

L’exposició ‘Fer el servei a Puigcerdà el 1958’ es podrà veure a la sala Sebastià Bosom de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya durant els mesos d’agost i setembre, en horari d’obertura de l’Arxiu, és a dir de dilluns a divendres de 8 a 15h.

L'Arxiu Comarcal de la Cerdanya exposa ‘Fer el servei a Puigcerdà el 1958’
Comentarios