MUNICIPIS

L'Ajuntament de Puigcerdà renovarà més de 130 fanals amb tecnologia LED durant les pròximes setmanes

L'objectiu principal d'aquesta actuació, que es troba en fase inicial, és millorar l'eficiència i l'estalvi energètic, així com reduir el consum i la factura elèctrica del municipi
Puigcerdà enllumenat 1
photo_camera L'Ajuntament de Puigcerdà renovarà més de 130 fanals amb tecnologia LED / @puigcerda_cat

L'Ajuntament de Puigcerdà renovarà més de 130 fanals amb tecnologia LED durant les pròximes setmanes. L'objectiu principal d'aquesta actuació, que es troba en fase inicial, és millorar l'eficiència i l'estalvi energètic, així com reduir el consum i la factura elèctrica del municipi.

La primera fase d'aquesta actuació, que s'està duent a terme des de l'Àrea de Desenvolupament Urbà de l'Ajuntament de Puigcerdà, ha donat principi a la zona sud de la Vila, on concretament s'estan renovant 54 llumeneres als carrers Canigó, Pereres, Mont Cerdà, Pic Peric, Montserrat i Antic Camí de Llívia.

L'objectiu principal d'aquesta acció passa per obtenir una millor eficiència energètica i una rebaixa considerable en el consum i el cost de l'energia, ja que en alguns casos un fanal pot passar de consumir 1000 W a 300 W, el que representa un estalvi mitjà que voreja entre el 60% i el 75%. Així mateix, cal recordar que les llumeneres LED impliquen un menor manteniment que la tecnologia tradicional i, en canvi, tenen una duració molt major.

Puigcerdà enllumenat 2
L'Ajuntament de Puigcerdà renovarà més de 130 fanals amb tecnologia LED / @puigcerda_cat

Per altra banda, la segona fase preveu renovar 79 fanals/projectors més a la Plaça Santa Maria, a una part de l'N-152 i l'N-260 o als sectors de Quatre Camins i del Poliesportiu, entre d’altres. Així mateix, també s’aprofitarà per renovar els llums d’una quinzena de passos de vianants ubicats arreu de la Vila.

El cost de la primera fase ha sigut de 24.391,52€ amb l'IVA inclòs, mentre que la segona fase de renovació ha suposat un cost de 10.623,80€ també amb l'IVA inclòs. Ambdós imports han estat rebaixats perquè, per fer la compra d'aquesta partida, es van poder aprofitar uns descomptes oferts per l’Associació Catalana de Municipis.

Els treballs els està portant a terme el personal de la Brigada Municipal i, tot plegat, forma part d'un projecte més ampli d'instal·lació de llumeners LED en més zones del municipi, així com de millores en el control del funcionament de l'enllumenat públic.