Llívia guarnirà balcons, finestres i aparadors de comerços en la nova edició de la festa del Castell

L’Associació de Veïns l’Enclau ha confeccionat les peces de roba que serviran de guarniment mentre els alumnes de l’escola Jaume I de Llívia faran l’habitual escenificació històrica del  privilegi del poblament llivienc.
castell01
photo_camera Llívia es prepara per a la celebració de la Festa del Castell, aquest pròxim diumenge. / llivia.org

Llívia es prepara per a la celebració de la Festa del Castell, aquest pròxim diumenge. La previsió de pluja per aquest cap de setmana ha fet, però, reorganitzar els espais de la festa. Cal recordar que l’escola Jaume I de Llívia, l’Associació de Veïns l’Enclau i l’Ajuntament són les entitats que organitzen aquest esdeveniment.

Diumenge, 19 de maig, la festa començarà a les 12 del migdia amb la commemoració de la Carta de Poblament. L’acte es desenvoluparà a la sala del teatre del poliesportiu. Aquest acte el protagonitzen els nens i les nenes de l’escola Jaume I de Llívia que des de fa anys organitzen una representació d’aquest moment històric: l’any 1257 Jaume I atorgà la carta de poblament que permetia, als veïns, construir l’actual vila als peus del turó. L’oferiment d’aquest privilegi l’escenifiquen els alumnes de l’escola amb una representació teatral, que congrega desenes de veïns i veïnes.

avenclau01
Llívia es prepara per a la celebració de la Festa del Castell, aquest pròxim diumenge. / llivia.org

Posteriorment, es farà el dinar popular que tindrà lloc al poliesportiu de Llívia, a partir de les 14 hores.

Enguany, l’Associació de Veïns de l’Enclau ha dedicat esforços en la confecció de banderoles i guarniments medievals, per a les llars i els establiments de la vila. L’entitat ha aprofitat retalls de peces de roba i material que es guardava a la nau de la brigada municipal. Més d’una quinzena de voluntaris han dedicat el seu temps, des de fa unes quatre setmanes, en la preparació d’aquest guarniment. L’entitat i l’escola encoratgen als veïns a guarnir finestres o balcons dels principals carrers de la vila, amb escuts, estendards i banderoles, per tal d’ambientar el poble.